GradKultura

FOTO Otvoreni treći Dani kreativnih/kulturnih industrija, evo u čemu će Dubrovčani uživati

FOTO Otvoreni treći Dani kreativnih/kulturnih industrija, evo u čemu će Dubrovčani uživati

U Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika DURA-i danas su službeno otvoreni treći Dani kreativnih/kulturnih industrija koji će se, uz bogat program događanja, odvijati do petka, 11. studenog.

– Ovo su treći Dani kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik, još jedno izdanje u 11. mjesecu, mjesecu u kojem nema pretjerano puno događanja u našem Gradu. Misao vodilja ove manifestacije je okupiti kulturni sektor u ovo vrijeme kada imaju manje djelatnosti i aktivnosti te ih spojiti s poduzetnicima koji se mogu pronaći u tom sektoru. Drago nam je da je treće izdanje DKKI tu, da se i dalje osjeća jedna pozitivna vibracija, da ljudi žele surađivati i kreirati nove učinke na društvo kroz kulturni program koji je podijeljen u ova tri dana – rekla je ravnateljica DURA-e, Andrea Novaković.

– Ova manifestacija treći put, uz potporu DURA-e i Grada Dubrovnika, zbližava kreativce i javni život grada Dubrovnika. Vjerujem da će brojni projekti i ideje s kreativnih radionica zaživjeti kroz zimski festival ove, ali i idućih godina – rekao je pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić prilikom otvaranja Dana kreativnih/kulturnih industrija te čestitao uredništvu manifestacije i pozvao sve građane i poduzetnike da sudjeluju u kulturno-edukativnim programima pred nama.

Neposredno nakon otvaranja DKKI započeo je program s kratkim izlaganjem i degustacijom hrane pod nazivom “Kreativna Gastronomija”, a voditelji tog programa, kuhari Damir Šarić i Lucija Tomašić, pozvali su nazočne na degustiranje “stare hrane spravljene na moderni način”.

Danas će se još održati Panel rasprava o suvenirima u Lazaretima, otvaranje sajma Lazaret u 17.30, Radionica robotike i Art radionica Lazareti u 18 sati te Radionica “Kako nastaje predstava” u Kazalištu Marina Držića u 19 sati.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist