Kultura

FOTO Otvoreni prvi Dani mađarske kulture

FOTO Otvoreni prvi Dani mađarske kulture

U petak navečer svečano su otvoreni  prvi po redu Dani mađarske kulture u Dubrovniku, u organizaciji Instituta Balassi– Mađarskog instituta u Zagrebu i počasnog konzulata Mađarske u Dubrovniku i Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

U pozdravnim govorima, publiku  je pozdravila počasna konzulica Republike Mađarske sa sjedištem u Dubrovniku Katja Bakija. Nazočnima se obratio i župan dubrovačko- neretvanski Nikola Dobroslavić.

Na svečanom otvorenju, publika je imala priliku čuti operetu, te također prisjetiti se stote obljetnice premijere Kneginje čardaša mađarskog skladatelja Imrea Kálmána, a uz to prisjetiti se hitova mađarskih operetnog skladatelja Ferenca Lehára a u izvedbi Katalin Szász i Stipana Đurića.

U sklopu Dana mađarske kulture, publici se obratio i mađarski veleposlanik u Hrvatskoj, Jozsef Zoltan Magjar koji je podsjetio na vremena kada su Hrvatska i Mađarska živjele i radile u istoj domovini, te napomenuo kako je taj period zapamćen po miru i mnogim kulturnim i ostalim dostignućima s kojima se ponosimo, a koja nastavljamo zajedno u Europskoj Uniji.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist