Kultura

FOTO Otvorena izložba ‘Infinity’ u Galeriji Sebastian i Galeriji hrvatske naive

FOTO Otvorena izložba 'Infinity' u Galeriji Sebastian i Galeriji hrvatske naive

Skupna izložba međunarodnog karaktera s poznatim mnogobrojnim talijanskim umjetnicima otvorila se večeras u Galeriji hrvatske naive i Galeriji Sebastian.

Grandiozna izložba „Infinity“ podastire se svim promatračima i ljubiteljima umjetnosti kao vizualna gozba koja pokreće sve mehanizme osjećaja, misli i osjetila predstavljajući umjetnike kao začudne pojedince – likovne poete čiji je stil nemoguće uklopiti u bilo kakav nama znani i jasno definirani pravac. Iza svakog njihovog djela, bilo da je riječ o slici ili skulpturi, podastiru se temeljna pitanja o smrti i životu te onoj vječnoj potrazi po bespućima tajni zvanih „Život“ i „Čovjek“.

Od početka do kraja umjetnici stvaraju dinamičnu sliku egzistencijalnog konteksta iz koje pak izranja kreativna moć kojom se ponire duboko u njihovu podsvijest – u njihovu neiscrpnu maštu kojom stvaraju djela na čijim se površinama i teksturama može iščitati jedinstveni tok misli i osjećaja koji počinje gdje završava, a ondje gdje završava ponovno počinje. I stoga je upravo umjetnost jedini „instrument“ koji može svijetu snova udahnuti privid stvarnoga života, a stvarni život preobraziti u čudesan svijet snova – u beskonačnost koja vječno odgonetava smisao ljudskog postojanja.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist