Natrag
24.11.2017 06:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Otvorena izložba ‘Zabranjeno plivanje’ Ivone Vlašić

23.7.2016 @ 22:51 Hrvoje Curić Kultura
20;20

Podijelite:

Izložba fotografija ‘Zabranjeno plivanje’ dubrovačke umjetnice Ivone Vlašić otvorena je večeras u galeriji Otok u Lazaretima.

U novoj seriji radova Ivona uvodi jedan sasvim drugačiji, aktivni princip; izrezane i uvećane likove sa starih fotografija aplicira na ploču pleksiglasa i fizički stavlja u u suodnos s prostornim punktovima Grada, snimajući fotografije s izokrenutim pozadinama i obrnutim horizontima. Stvaranju nove fotografije u kontekstu današnje prostorne stvarnosti s izrezanim likovima, bilo da je riječ o članovima obitelji, prijateljima, poznanicima ili ponekad nepoznatim ljudima s fotografija biranih po nekom ključu bliskosti, prepoznavanja atmosfere, prethode dani i dani čekanja optimalnih vremenskih uvjeta i, kako autorica kaže, lociranja najbolje ‘poste’.

– Izložba se zove ‘Zabranjeno plivanje’, a to je ustvari moj rad sa crvenom zastavom koju možete vidjeti u galeriji. Ona označava kada nije dozvoljeno kupati se u moru, a meni je ta zastava više služila kao neka smetnja za horizont koji želim ‘uhvatiti’. Obrnuti horizonti simbolično predstavljaju iskrivljene, odnosno ‘naopake’ vrijednosti koje se danas sve više ističu- izjavila je sama autorica izložbe Ivona Vlašić

Kako je izgledalo otvaranje izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana