Kultura

FOTO Otvorena izložba ‘Dubrovački vjetrovi’ Antuna Maračića

FOTO Otvorena izložba 'Dubrovački vjetrovi' Antuna Maračića

Izložba umjetnika, kustosa i kritičara Antuna Maračića ‘Dubrovački vjetrovi’ otvorena je u subotu navečer u Galeriji Otok.

Izložba donosi seriju fotografija koje je umjetnik napravio kroz dvanaest godina koliko je proveo u Dubrovniku.

-Riječ je o mojim opservacijama koje sam bilježio kroz godine života i rada u Dubrovniku. Izabrani su motivi na koje sam se fiksirao, jer su me intrigirale uvijek iste stvari koje su se ponavljale u svojim varijacijama. Bilježio sam ih u prolazu, u šetnji, najčešće vikendom. Na kraju se formirala ideja – izjavio je Maračić, koji je dvanaest godina bio ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik.

Na pitanje je li izložba odraz nostalgije za Gradom Maračić je odgovorio:
-U Grad sam došao s Gradom.

Izložba donosi Maračićeva djela u tri serije: ‘Promatrači mora’ (2006.-2009.), ‘Parazitiranje na prizorima sreće’ (2007.-2012.) te ‘Dubrovački pult’ (2007.-2012.).

Drugi dio izložbe, koji donosi umjetnikove filmove snimljene malenom digitalnom fotokamerom u jednom kadru, bit će otvoren u nedjelju 15. listopada u dubrovačkoj Galeriji Flora.

Izložba u Galeriji Otok može se pogledati do 1. studenog svakog radnog dana od 11 do 19 sati, a izložba u Galeriji Flora do 25. listopada svakog dana od 16 do 21 sat.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist