Kultura

FOTO Otvoren ‘Lazart’ – sajam kreativnih ručno rađenih proizvoda

FOTO Otvoren 'Lazart' - sajam kreativnih ručno rađenih proizvoda

U sklopu Dana kreativnih/kulturnih industrija u srijedu navečer je u Lazaretima otvoren sajam ‘Lazart’ na kojem se nudi bogata paleta ručno rađenih proizvoda i kreacija.

U trećoj lađi Lazareta od 16 do 20 sati sve do petka možete razgledati i kupiti zanimljive ručno rađene kreacije i proizvode raznovrsnih namjena. Od prstena, narukvica, kolana i raznog drugog nakita pa do torbi, ukrasa, keramičko-lončarskih proizvoda svih vrsta i oblika, zanimljive ponude ne manjka.

Dolores Brbora, jedna od mladih prodavačica koja prvi put sudjeluje na Lazartu, nam je rekla da se nada većem interesu dubrovačke publike te nam je predstavila svoj brend.

– Moj brend je ‘Regnum Draconis’, a radi se o kreacijama od polimerne gline inspiriranim isključivo fantastikom i fantastičnim bićima, uglavnom zmajevima. Radi se o ručno oblikovanim konceptima i dizajnovima, a Lazart je dobra platforma da se malo pokažemo dubrovačkoj publici. Inače, ovim se bavim tek dvije godine, tako da se još uvijek učim. Nemam puno izložaka radi prirode njihove izrade. Potrebno je puno vremena za ručnu izradu nakita i ukrasa s fantastičnom tematikom, ali ovo što mogu ponuditi rado sam donijela na Lazart – rekla nam je Dolores, studentica Sveučilišta u Dubrovniku, koja svoje proizvode inače prodaje online.

Zbog tehničkih problema otkazana je današnja Radionica robotike, no ista radionica će se održati i u petak u 18 sati.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist