Sport

FOTO Orsanova legenda Andro Knežević proslavio 90. rođendan: ‘Ako nemaš želje i volje, ne možeš biti sportaš!’

FOTO Orsanova legenda Andro Knežević proslavio 90. rođendan: 'Ako nemaš želje i volje, ne možeš biti sportaš!'

Legenda dubrovačkog i hrvatskog jedriličarstva Andro Knežević proslavio je danas u krugu obitelji i vodstva Jedriličarskog kluba Orsan svoj 90. rođendan.

-Zahvaljujem se Orsanu na lijepom domjenku s mojom obitelji. Ja sam 65 godina neprekidno jedrio, nijednu godinu nisam izostao. S tek 85 godina sam fermao – rekao je Knežević, dobitnik nagrada za životno djelo Grada Dubrovnika (2003.) i Dubrovačkog saveza športova (2002.).

-Sport je želja, volja i nadmetanje. Ako to nemaš, čemu se onda baviti sportom – odgovorio nam je Knežević na pitanje o brojnim uspjesima u jedriličarskoj karijeri.

-On je naš najstariji član, izuzetno zaslužan za Klub, razvitak dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Nije samo legenda našeg Kluba, on je i legenda hrvatskog jedrenja. Sa svojih 90 godina života, sigurno je preko 70 godina aktivan u jedrenju. Svaki dan je u Klubu, pita i savjetuje. Odlučili smo, prilikom 90 godina života, napraviti mu jedan mali tratamenat s njegovom obitelji. Mi smo zadovoljni jer imamo jednog takvog člana. On je odgojio mnoge generacije jedriličara. Još pred neku godinu je jedrio s nama, a uvijek je tu i dio je nas. – rekao je predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra te dodao kako je Kneževićev rad jedan od temelja Kluba.

Podsjetimo, Knežević je neizostavna figura JK Orsan, koji je između ostalog 31 godinu jedrio na Orsanovoj legendarnoj jedrilici ‘Bobara’ s kojom je ostvario vrhunske rezultate, pritom osvojivši neke od najprestižnijih jedriličarskih regata. Jedrenju je naučio brojne Orsanove jedriličare, a i danas gotovo svakodnevno boravi u Orsanu gdje svojim savjetima sudjeluje u radu Kluba.

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist