Grad

FOTO/ OPASNO PO ŽIVOT Urušila se Ulica padre Perice!

Ulica padre Perice

Udarili su u potporne zidove i naša ulica se urušila – javljaju nam ogorčeni stanovnici Ulice padre Perice u Gružu, u susjedstvu koje tvrtka Tolo Trade već nekoliko mjeseci gradi garažni objekt.

Tijekom radova na izgradnji garaže u Ulici Stjepana Cvijića) srušili su jedan zid ulice, a improvizirana željezna ograda na Staru je godinu popustila pod udarima vjetra. Današnji događaj prelio je čašu strpljenja stanovnika Ulice padre Perice.

– Ma mi smo prije nekoliko dana razgovarali s radnicima, uvjeravali ih da to što rade nije dobro i da moraju sve vratiti u prvobitno stanje. I sad se ovo dogodilo. Dosta nam je podsmjehivanja, ovdje se hitno treba djelovati, jer životi nas i naše djece su izravno ugroženi – ističu Gružani.

Podsjetimo, sredinom prosinca prošle godine stanovnici Ulice padre Perice javili su se DuListu zbog srušenog zida u njihovoj ulici tijekom izgradnje garaže. Tada su i gradski komunalci utvrdili kako je došlo do oštećenja prilikom radova koje izvodi imotska tvrtka Tolo Trade.

– Nastala oštećenja bit će sanirana prilikom izgradnje zapadnog zida garaže. Gradilište je ograđeno žičanom ogradom tako da nema opasnosti po pješake – stajalo je u odgovoru šefa gradskih komunalaca Pera Šimunovića.

Kontaktirali smo tada i šefa dubrovačke podružnice Juru Tolića, koji nam je rekao kako će se zid u Ulici padre Perice prvi raditi i sve skupa osigurati. Od tada do danas ništa nije učinjeno, čime su oni, ali i svi odgovorni u ovom gradu živote naših sugrađana stavili na kocku.

Trebamo li uopće postavljati pitanje tko će biti odgovoran ako se ne daj Bože nekome dogodi zlo?

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist