Sport

FOTO Oni su županijski sportski laureati 2016.!

FOTO Oni su županijski sportski laureati 2016.!

Svečanost dodjele nagrada najsupješnijim sportašima Dubrovačko-neretvanske županije za 2016. godinu u organizaciji Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije održana je u petak ujutro u atriju Palače Sponza.

Najuspješniji sportaš je Marko Bijač (VK Jug CO/hrvatska vaterpolska reprezentacija), sportašica Ivana Šutalo (JK Dubrovnik/hrvatska judo reprezentacija), trener Vjekoslav Kobešćak (VK Jug CO), ekipa ŽKK Ragusa, momčad VK Jug CO, ženska sportska nada Anđela Violić (JK Dubrovnik 1966.) i Petra Marinović (RK Dalmatinka Ploče), muške sportske nade Davor Skokandić (KPK) i Duje Mihaljević (Karate klub Metković), a županijski sportski savez Zajednica sportskih udruga Općine Blato. Nagradu za obljetnicu kluba dobio je KK Dubrovnik, za izuzetno sportsko dostignuće VK Jugu CO, dok je nagrada za životno djelo pripala Marku Matiću, dogogodišnjem sportskom djelatniku iz Čilipa.

-Jako sam emotivan, suze su mi došle. Sve što radim, radim sa srcem. Ovo mi je veliko priznanje i nagrada za moj pedesetogodišnji rad u sportu. Drago mi je što je nagrada stigla u godini kad moj klub NK Konavljanin slavi 70 godina postojanja. Nije mi u nijednom trenutku bilo žao što sam se toliko odricao – kazao je tom prilikom Marko Matić.

-Izuzetno mi je drago. Počašćen sam nakon tako uspješne godine. Hvala svima na izboru, mojim suigračima, trenerima, obitelji. Iza nas je povijesna godina koju ćemo svi pamtiti cijeli život – izjavio je Marko Bijač, kapetan Juga, kluba kojem je ovo jedanaesta nagrada najbolje momčadi u županiji. Bijaču je ovo prva pojedinačna županijska nagrada, a jedanaesta za jednog Jugaša.

-Svaka nagrada je lijepa. Hvala svima. Ovu nagradu dijelim s klubom, igračima, trenerima, upravom, navijačima. Svi su oni za ovo zaslužni. Daj Bože da se ponovi. I ova godina ide jako dobro. Želim da još koji put dođemo na ovo mjesto. Čestitke i svim ostalim laureatima – istaknuo je Vjekoslav Kobešćak, kojem je ovo prva, a ukupno sedma županijska nagrada za jednog Jugovog trenera.

-Nama je sezona bila izvanredna i svi smo ponosni zbog postignutog. Nadamo se još boljim rezultatima dogodine. Idemo korak dalje, pokušati doći do finala te provati osvojiti – rekla je Katarina Zarač, članice ŽKK Raguse, klubu kojem je ovo deseta nagrada za najbolju ekipu u županiji.

-Perjanica sporta u Blatu je BŠK Zmaj, a uz njega imamo i Gimnastičku udrugu Hrvatski sokol, Športkoribolovnu udrugu Pagar, Šahovski klub Blato, Vaterpolo klub Tornado. Sve to pokušavamo objediniti u jedno. Svima od njih pružamo potporu, a svi pomalo postižemo dobre rezultate – kazao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Blato Nenad Šeparović.

Svečanost su svojim nastupom uveličali pučki pjevači iz Rogotina te Plesni studio Lazareti.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist