Sport

FOTO Oni su najuspješniji u županijskom sportu u 2014.!

FOTO Oni su najuspješniji u županijskom sportu u 2014.!

Judašica Dubrovnika Ivana Šutalo i stolnotenisač STK Libertas Marinkolora Miho Simović najuspješniji su sportaši Dubrovačko-nretvanske županije za 2014. godinu u izboru županijske Zajednice športa.

Njima su na tradicionalnoj svečanosti povodom Dana županije u Sponzi dodijeljene nagrade. Nagrađeni su i najbolji trener Željko Đapić (Judo klub Dubrovnik), najbolja ekipa Plivački klub Jug (Paula Garbin, Amina Kajtaz, Ana Lučić, Žana Manenica, Frane Miloslavić, Tanja Šmid i Vicencija Violić s trenerom Borutom Petričem) te najbolja momčad Auto klub Dubrovnik Racing (Hrvoje Čikor, Đivo Franić, Maro Franić, Ištvan Kalec, Žarko Knego, Stjepo Manenica, Laszlo Sasz i Tonći Stahor).

Nagrada za najbolji savez dodijeljena je Boćarskom savezu Dubrovačko-neretvanske županije, dok su sportskim nadama proglašeni sestre blizanke Ivana i Josipa Jurković (ženske nade) i Stipe Trojanović (muška nada), svi članovi Veslačkog kluba Ošjak iz Vele Luke. Tonći Kordić (Jedriličarski klub Orsan) dobitnik je nagrade za životno djelo, a Ronilački klub Dubrovnik nagrade za 50. obljetnicu kluba.

– Meni je ova nagrada zapravo kruna cijele godine i cjelokupnog rada kojeg sam postigla. Iz godine i godinu mi je sve više drago. Možda se neću uspjeti kvalificirati za Olimpijske igre u Riju 2016. pa mi je sigurno cilj Tokio 2020. godine – kazala je Ivana Šutalo, kojoj je ovo treća uzastopna županijska nagrada.

– Ovo je sigurno velika nagrada i lijepo priznanje, koje je nakon grada Dubrovnika, stiglo s još više razine. To mi je velika motivacija za dalje, posebno nakon 2004. godine, kad sam dobio nagradu za najperspektivnijeg sportaša, kad je Ivano Balić bio najbolji sportaš. Odlučio sam ostati u Dubrovniku još jednu godinu i pokušati s Libertas Marinkolorom učiniti korak dalje, osvojiti naslov prvaka – izjavio je za DuList Miho Simović.

– Izuzetna je čast da me nakon Grada Dubrovnika prepozna i Dubrovačko-neretvanska županija. Zahvaljujem se ljudima koji su to procijenili, i to će biti još veći poticaj k našem krajnjem cilju, Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine – rekao je Željko Đapić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist