Grad

FOTO Odijenuti se za plažu ili za autobus nekima je ista stvar!

FOTO Odijenuti se za plažu ili za autobus nekima je ista stvar!

U našu redakciju je stigla fotografija čitatelja koji je slikao djevojku u oskudnom ‘outfitu’ u autobusu javnog gradskog prijevoza linije 8.

Često se u Dubrovniku spominje kako nije primjereno hodati Stradunom ili ulaziti u crkve u kupaćem kostimu i oskudno odjeven, a ista se pravila odnose i na putnike javnog gradskog prijevoza. Naša junakinja sa fotografije vrlo vjerojatno ne razumije hrvatski jezik, što i nije strašno, no očito je da su i jednostavne slike na kojima su crvenom bojom prekriženi kupaći kostimi jako komplicirani za razumjeti. Vozači Libertasa napominju sve koji uđu na pravila koja se moraju poštovati i putnici ih se uglavnom pridržavaju, no svako malo naiđe netko koga ne zanimaju ni pravila ni drugi putnici, pa iskoriste gužvu kako bi neopaženo ušli u autobus ne mareći što je njihov način odijevanja u najbolju ruku samo neukusan.

Podsjećamo, u ponedjeljak će se održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj se očekuje usvajanje odluke o komunalnom redu koja bi dala ovlasti komunalnim redarima da kažnjavaju nešto ovakvo u Gradu, ali nažalost ne i u autobusima.

Poštovanje prema drugim ljudima mora postojati, a stvar primjerenog odijevanja zapravo je stvar kućnog odgoja.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist