DuList IN

FOTO Novo luksuzno ruho hotela Bellevue u Orebiću

FOTO Novo luksuzno ruho hotela Bellevue u Orebiću

Transformacija hrvatske obale u sve privlačniju i sve kvalitetniju turističku destinaciju, koja osim savršene prirode, ima i visokokvalitetan hotelski smještaj, ne staje.

Broj sve luksuznijih i modernijih hotela na Jadranu raste iz godine u godinu, a sa svakim novim hotelom ističu se i nove hit destinacije za ljetovanja i odmore.

Ovog će proljeća vrata otvoriti u potpunosti preuređen hotel Bellevue koji je smješten na poluotoku Pelješcu, točnije u Orebiću. Upravo se ovim novoobnovljenim hotelom Orebić nameće kao ozbiljna turistička destinacija s potpuno novim konceptom.

Radi se o hotelu građenom 30-ih godina 20. stoljeća koji je poznat kao jedan od najljepših na tom djelu Jadrana.

Smješten na samoj obali 10 minuta hoda udaljen od centra grada, pruža savršen pogled na grad Marka Pola, prekasnu Korčulu, njene kule i zidine te pelješki kanal. S obzirom na lokaciju koja hotel Bellevue udaljuje od klasične gradske vreve te smještaj u srcu mediteranskog okruženja, između šume i pelješkog kanala ovaj hotel idealan je za pravi opuštajući odmor.

Savršena lokacija, kategorizacija luksuzne četiri zvjezdice i uređenje interijera koji potpisuje jedan od ponajboljih hrvatskih dizajnera interijera Duje Kaliterna, garancija su savršenog odmora.

Hotel se sastoji od 39 smještajnih jedinica, od čega je većina izvedena kao prostrane luksuzne sobe te jednog predsjedničkog apartmana. Hotel će sadržavati idva restorana, piano bar, beach club i vanjski bazen. Preuređuje se i velika lounge terasa te joj se vraća stara balustrada, srušena prilikom ranijih preuređenja. Hotel ipak zadržava svoj karakterističan vanjski izgled, a to je kardinalsko crvena boja fasade, po kojoj je prepoznatljiva silueta zgrade koja izlazi iz šume borova i čempresa.

Hotel je uređen u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. Arhitekti koji su bili zaduženi za projekt arhitektonskih zahvata i redizajna, zamislili su orebićki Bellevue kao kombinaciju modernog i klasičnog dizajna. Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali, a ono što se posebno ističe su zidovi u obliku jedara u restoranu i baru što pokazuje jasnu inspiraciju uređenja. Naime, motivi stiliziranih jedara koji se ponavljaju u interijeru, inspirirani su starim jedrenjacima kojima se ponosio Orebić kao slavni kapetanski grad.

Boje koje prevladavaju inspirirane su Dalmacijom i morem, tako je tu morsko plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela, ali i detalji zlatne koji vuku inspiraciju iz slavne prošlosti bogate Dalmacije. Jedini odmak od jednostavnosti koja se proteže kroz cijeli interijer su keramičke pločice s bogatim uzorkom, kakve su se nekoć koristile.

Prilikom opremanja koristili su se samo vrhunski brandovi poput renomiranih proizvođača klasičnog namještaja pomalo eklektičnog dizajna iz Nizozemske, španjolskih keramičkih pločica, njemačkih kada (Kaldewei), dok se sva stolarija, kreveti i rasvjeta izrađivala po mjeri prema nacrtima kod hrvatskih tvrtki.

Uređen po najsuvremenijim hotelskim standardima ovaj hotel ima sve što modernom putniku treba, a u svojem kompleksu ima i beach lounge bar u kojem se tijekom dana gosti mogu opuštati.

Bazen i predivna terasa te depadanse hotela i vile u sklopu hotelskog kompleksa dodatno okružuju hotel koji je zbog mirne lokacije, prekrasnog pogleda i zelenila koje ga okružuje zamišljen kao nova lokacija za bezbrižan obiteljski odmor.

Orebić i Pelješac tako su konačno dobili luksuzan hotel kakav zaslužuju. Brojni će gosti tako ovo ljeto moći uživati u turama po nevjerojatnim pelješkim vinarijama, atraktivnim biciklističkim stazama koje krije prekrasan Pelješac, gastronomiji i kulturi prekrasne Korčule koja se nalazi na samo 10 minuta vožnje brodićem te jednoj od najboljih europskih lokacija za surfanje – Vignju i sve to dok borave u luksuznom novoobnovljenom hotelu Bellevue.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist