Crna kronika

FOTO Nijemac krijumčario 109700 cigareta!

FOTO Nijemac krijumčario 109700 cigareta!

Koordiniranom akcijom policije i carine na Graničnom prijelazu Karasovići u večernjim satima četvrtka zaplijenjeno je ukupno 109700 komada cigareta ili 549 šteka manje jedna kutija.

Kako je istaknuo Ivica Radulović, pomoćnik predstojnika Graničnog carinskog ureda Karasovići, riječ je o cigaretama marke LD red i blue te Bond, čija je procijenjena vrijednost oko 110 tisuća kuna, a bile su namijenjene njemačkom tržištu. Cigarete LD red i blue imaju kontrolne markice Republike Crne Gore, dok su Bond bez kontrolne markice.

Cigarete je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti u vozilu njemačkig registracijskih oznaka njemački državljanin R.V. u kombi vozilu. U trenutku kada je isti pristupio graničnoj kontroli, na upit carinika ima li što za prijaviti, odgovorio je negativno. No, nakon što je na traženje carinika otvorio tovarni prostor zbog sitnih preinaka vozilo je odvedeno na detaljan pregled kojim je ustanovljeno kako kombi ima ‘duplo dno’, odnosno kako su preinakama stvoreni uvjeti za krijumčarenje robe.

– Inkriminirana osoba najprije je negirala kako ima nešto za prijaviti, da bi potom izjavila kako ima nešto malo cigareta, ali kako je u tranzitu kroz Hrvatsku prema trećim zemljama – prepričao je Ivica Radulović, dodavši kako je protiv njemačkog državljanina podnesena kaznena prijava, dok su vozilo i cigarete privremeno oduzeti.

 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist