Kultura

FOTO ‘Najbolji u baštini’ u Dubrovniku!

FOTO 'Najbolji u baštini' u Dubrovniku!

Svjetska godišnja revija pobjednika iz baštinskih struka ‘Najbolji u baštini’ održava se u Dubrovniku krajem rujna, a tim povodom danas je održana i konferencija za medije.

Izloženi su najuspješniji muzejski i baštinski projekti iz cijelog svijeta, a kojih je ove godine četrdesetak a ova konferencija je jedinstvena jer okuplja isključivo nagrađene projekte iza kojih stoje strukovne i ugledne organizacije.
Stručnjaci u žiriju svake godine među tisućama prijavljenih projekata izabiru one najbolje i dovode ih u Dubrovnik da predstave svoj uspjeh i prenesu zainteresiranima svoju priču. Tako se već 16. godinu za redom stvara jedinstvena prilika da se na istom mjestu i u isto vrijeme svake godine međunarodnoj javnosti pokažu najuspješniji projekti koji su primjer najbolje prakse iz cijelog svijeta. Projekti u sklopu ove konferencije dolaze iz 25 zemalja.

‘Najbolji u baštini’ sastojat će se od dva dijela od kojih je prvi ‘Imagines’ ili jednodnevni događaj na kojem će se predstavljati dostignuća vezana uz upotrebu novih tehnologija i multimedije, dok je drugi dvodnevni osnovni program u sklopu kojeg će svoje nagrađene projekte prezentirati 42 laureata , uključujući predstavnike iz Kine, SAD – a, Japana, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Rusije i Europe. Hrvatsku ove godine predstavlja Vukovarski gradski muzej, dobitnik nagrade Stilletto Europskog muzejskog foruma 2016. Konferencija će završiti proglašenjem pobjednika u obje kategorije, a koji će imati priliku predstaviti se na Međunarodnom sajmu muzejske i baštinske opreme (EXPONATEC).

U sklopu konferencije danas je u Kneževu dvoru otvorena i izložba najboljih baštinskih projekata iz cijelog svijeta u prošloj godini, a koju se može pogledati do 30. rujna.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist