Natrag
26.9.2017 23:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Na njima ostaje tradicija!

3.2.2016 @ 17:58 Petra Žuvela Grad
6;6

Podijelite:

Stradunom su se prošetale svekolike tradicionalne nošnje, pa se moglo vidjeti kako konavoske i župske tako i primorske. Na taj način Dubrovnik slavi svoga zaštitnika sv. Vlaha, a svi oni sudjelovali su u tradicionalnoj procesiji.

Možemo se dičiti kako tradiciju prenosimo na mlade, pa su tako Stradun preplavila djeca u nošnjama, od onih najmlađih do malo starijih.

None Jele i unučica Mara došle su iz Primorja, odnosno Visočana, a none s ponosom kaže kako je Mari ovo prva godina da je obukla tradicionalnu nošnju.

sv.Vlaho nošnje (13)

Ivo, Tonći i Ivo Vrtiprah, tri generacije iz Čepikuća došli su se pokloniti svome Parcu.

sv.Vlaho nošnje (14)
Bilo je i mladih s Brgata koji već 7 godina čuvaju svoju tradiciju, a kažu u nošnje ih oblače mama i tata, jer oni su veliki pa znaju kako to treba opraviti.

sv.Vlaho nošnje (11)

A što je Festa bez balona i slatkiša za najmlađe? Kao i svake godine Stradunom su ‘šetali’ razni konji, mačke, dalmatinci i pokoji likovi iz crtića. A nerijetko se moglo vidjeti mame i tate kako nose balone svojih najmlađih. Tako su se dvije prijateljice odlučile kupiti balone svojim sestrama i uveseliti ih kad se vrate doma na objed.

sv.Vlaho nošnje (10)

Komentari

O autoru: Petra Žuvela


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana