PolitikaŽupanija

FOTO Mostov Grmoja na Srđu predstavio zamjenike i poručio da će smanjiti projekt golfa!

FOTO Mostov Grmoja na Srđu predstavio zamjenike i poručio da će smanjiti projekt golfa!

Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Dubrovačko-neretvanskog Nikola Grmoja predstavio je u utorak na brdu Srđ poviše Dubrovnika svoje zamjenike, Mata Tomljanovića iz Dubrovnika te Dariju Pecotić s otoka Korčule, a tom prilikom je poručio kako će kad postane župan smanjiti obuhvat projekta golfa na Srđu sa 310 na 100 hektara.
Grmoja je istaknuo kako može obećati da će prema svakome imati isti tretman, neovisno tko je gdje na vlasti.

– Ne može se događati da Županija ne surađuje s Dubrovnikom zato što je neka druga politička opcija na vlasti. Župan Dobroslavić nije surađivao ni s Dubrovnikom ni s Metkovićem jer tamo nije bio na vlasti HDZ. Dubrovnik će biti u središtu kao najvažniji grad Županije, ali Županija se mora ravnomjerno razvijati. Mladi će biti u fokusu našeg djelovanja – rekao je Grmoja te dodao kako će poštovati pravne institucije ove države.
– Ako župan Dobroslavić to ne napravi do naše pobjede na izborima, ispoštivat ću odluku Upravnog suda o smanjenju obuhvata golfa na Srđu s 310 na 100 hektara. Župan se vadi da je to odluka Župnijske skupštine, pa tko je imao većinu? – rekao je Mostov kandidat koji je ovom prilikom odbio odgovarati na pitanja nacionalne tematike poput situacije u Agrokoru.
Svog kandidata za zamjenika, Dubrovčanina Mata Tomljanovića, inače zaposlenika Županije dubrovačko-neretvanske Grmoja je predstavio kao svoju desnu ruku i ”čovjeka koji je najuspješniji u izvlačenju sredstava iz EU fondova u Županiji”.
Sam Tomljanović istaknuo je kako se boljim, rganiziranijim, učinkovitijim i energičnijim pristupom može napraviti puno više nego što je sada slučaj u jednakomjernom razvoju svih krajeva županije.
– Želim jednak razvoj od Dubrovnika, posebno otoka do doline Neretve, a drugi razlog za kandidaturu je moj grad kojeg volim i poštujem. Nikad se neću umoriti ponavljati kako se stvari moraju mijenjati i kako vjerujem u mlade ljude. Oni moraju biti naš vjetar u leđa i da budu oni koji će nas usmjeravati – rekao je Tomljanović.
Kandidatkinja za zamjenicu župana Darija Pecotić iz Smokvice na Korčuli završila je Prirodoslovno-matematički fakultet te predaje fiziku, kemiju i matematiku u osnovnoj školi i već je četiri godine nezavisna vijećnica.
– Zahvaljujem se na časti da budem na pozicije zamjenice. Smatram da mogu napraviti dosta toga za moju županiju i moj otok Korčulu – kratko je poručila novinarima ona.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist