Natrag
22.11.2017 04:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Mladi filmaši oduševili svojim radovima

30.1.2014 @ 8:24 Mia Njavro dulist IN
16;16

Podijelite:

U srijedu navečer ljubitelji filmske umjetnosti mogli su pogledati devet sjajnih filmova mladih dubrovačkih filmaša, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji su prikazani u Kinu Sloboda.

‘Filmsko stvaralaštvo djece i mladih’ objedinilo je filmove Otok Panši Ljetne škole filma Šipan, Košćela djece iz OŠ Marin Držić i udruge AVCD Dubrovnik, Djedov štap OŠ Župa dubrovačka, Zvonkec stiže LJŠFŠ, Zaključana učionica DUFFa 2013., Kapitalistička košulja Udruge Luža i Gimnazije Dubrovnik, Koraci Muškog đačkog doma, Postani volonter Animatora srednjoškolaca i Mladih Dubrovačke biskupije te Ključevima prošlosti DUFFa 2013.

Dio je ovo projekta Mladi i Grad skupa, a Miho Katičić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo naglasio je pred početak projekcija kako je je na svakoj radionici dvostruko više djece nego lani, te dodao i kako će se uskoro održati još jedna filmska večer.

Miro Bronzić iz Ljetne škole filma Šipan, jedan od voditelja večerašnje manifestacije (uz Đivu Galov iz Kinematografa Dubrovnik), prisjetio se prvih u niz Foruma u Revelinu kada se film gurao na mala vrata, te istaknuo i kako se došlo do značajne brojke od 9 filmova ili 94 minute čistog programa rada.

Voditelji su posebno obogatili večer pozivajući mlade na pozornicu kako bi publika mogla saznati detalje poput kako se snimao neki film ili pak koliko mladih ili djece je sudjelovalo u njemu.

Svakako, sjajna večer poziv je na sudjelovanje u idućem Forumu, a u našoj fotogaleriji pogledajte kako su mladi uživali u projekcijama!

 

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana