Natrag
19.1.2018 06:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Mladi dočekali svojih “pet minuta slave”

18.10.2012 @ 22:10 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
30;30

Podijelite:

Dubrovnik je dobio prvi filmski festival djece i mladeži Mediterana, koji je svečano uz prigodan program i koktel otvoren ovog četvrtka u Kinu Sloboda.

Kinematografi Dubrovnik i Udruga Luža u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik organizirali su, naime, prvi festival za mlade. Na poziv projekta stigla su 122 rada iz petnaestak zemalja, a filmovi su podijeljeni na animirane, igrane, dokumentarne te filmove otvorene kategorije.

Ideja za festival djece i mladeži razvila se iz želje da se često skriveni napori filmskih entuzijasta i anonimusa izvuku na svijetlo, dopru do javnosti i na taj način „proslave“.

– Pokrećući festival želimo pomoći pojedincima, školama i udrugama mladih koje se bave medijskom kulturom da dograbe svojih „pet minuta slave“. Dubrovnik je grad festivala, grad u kojem riječi festa i festival zazivaju stoljetnu tradiciju slavljenja života. Dubrovnik slavi svog parca Sv. Vlaha, glumu, glazbu, pa zašto ne i film – poručili su organizatori.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao – novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem…


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana