Aktualno

FOTO Mladi Biskupije održali ‘Večer za Vukovar’

FOTO Mladi Biskupije održali 'Večer za Vukovar'

‘Večer za Vukovar’ naziv je programa kojeg su u četvrtak navečer u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku priredili mladi, koji će ove godine putovati u Vukovar u prigodi obljetnice njegovog stradanja.

Uz čitanje tekstova o stradanju Vukovara prikazane su fotografije i snimke iz ratnih dana Vukovara, te puštene naše poznate pjesme o Vukovaru poput Hegedušićeve „Stoji Grad“. Sjećanje na žrtvu Vukovara povezano je i sa stradanjem Dubrovnika, a glazbenim spotom „Moja Domovina“ nastalim u vremenu osamostaljenja Hrvatske mladi su mogli bolje razumjeti ljubav koja je utkana u njezino stvaranje. Poruke Siniše Glavaševića iz ratnog Vukovara o ljubavi prema gradu, življenju za obitelj i ljepoti života ostajale su u zraku dok su mladi čitači palili svijeće koje su na kraju podsjetile na njegovu rečenicu „Grad – to ste vi“.

Ova večer dio je projekta Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije kojim se kroz nekoliko susreta mladi koji hodočaste u Vukovar upoznaju sa žrtvom Vukovara za vrijeme Domovinskog rata. Kako je u obraćanju istaknula pročelnica Vijeća Ana Marčinko važno je da se i sami mladi informiraju o događanjima iz tih vremena kako bi i oni danas, na svoj način, mogli pomoći onima koji još uvijek nose u sebi ratne rane.
Programu su nazočili generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić i kancelar don Ivica Pervan.

Dubrovačka biskupija/Angelina Tadić

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist