Natrag
24.2.2018 20:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ministar Medved i Franković potpisali sporazum o izgradnji 108 stanova za branitelje

9.7.2017 @ 13:31 Dulist Grad
17;17

Podijelite:

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u nedjelju su na Srđu potpisali sporazum o međusobnim pravima i obvezama između Ministarstva Grada u projektu izgradnje dvije stambene zgrade u Mokošici s ukupno 108 stanova za branitelje – stradalnike iz Domovinskog rata.

Franković je ovom prilikom istaknuo kako je rok izgradnje za najviše tri godine.
– Ovim sporazum Grad je postao partner u realizaciji izgradnje stanova za branitelje. Mi ćemo sudjelovati s 10,8 milijuna kuna i očekujemo da ćemo najdalje za tri godine moći reći da smo ispunili jednu od važnih zadaća, a to je stambeno zbrinjavanje većine dubrovačkih branitelja. Sljedeći korak je rješavanje problematike zemljišta na Nuncijati, kad riješimo i taj problem onda ćemo u potpunosti moći reći da smo se iskupili svim onima kojima je ovo trebalo biti osgurano u posljednjih dvadesetak godina –  rekao je Franković.

Ministar Medved zahvalio se Gradu Dubrovniku na potpori u realizaciji ovog projekta.
– Mi smo potpisali zajednički ugovor za izgradnju stambenih jedinica ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna. Grad preuzima na sebe 10,8 milijuna kuna, a ostalo financira Ministarstvo hrvatskih branitelja. Grad je podržao program kompletnog komunalnog uređenja. Kroz ovaj projekt riješit ćemo najveći dio, gotovo sve stradalnike Domovinskog rata grada Dubrovnika i velikog dijela s područja cijele županije. To je dio programa koje Ministarstvo provodi s gradovima i županijama,a a sve s ciljem intenziviranja zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata kao jednog od uvjeta za poboljšanje kvalitete življenja –  rekao je Medved.

Čin potpisivanja upriličen je u Muzeju Domovinskog rata na brdu Srđ, a nazočili su mu i zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, zamjenica župana Žaklina Marević te saborska zastupnica Sanja Putica.
Inače, Sporazumom, koji je potpisan na temelju već prethodno donesenog zaključka Gradskog vijeća, definirana je obveza Grada Dubrovnika da, zbog ograničenih sredstava državnog proračuna, pomogne u izgradnji stanova iznosom od 100 tisuća kuna po stambenoj jedinici. Grad se obvezuje i u potpunosti će snositi troškove komunalnog opremanja i komunalnog doprinosa za izgradnju zgrada. Stanovi će biti dodijeljeni stradalnicima iz Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika koji su podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje, odnosno koji su u trenutku završetka izgradnje uvršteni na važeću listu prvenstva i za koje je u provedenom upravnom postupku utvrđeno da ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana