Natrag
19.8.2017 04:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ministar Lorencin na Korčuli otvorio hotele vrijedne 50 milijuna kuna

12.6.2015 @ 15:40 Dulist Aktualno
32;32

Podijelite:

Grad Korčula bogatija je za tri obnovljena hotela, dijela Korčula Hotela u koje je uloženo preko 50 milijuna kuna. Riječ je o Hotelu Korčula De La Ville, apartmanima Korkyra Gardens i Hotelu Liburna koje je svečano otvorio ministar turizma Darko Lorencin.

– Ova investicija nam je dragocjena jer je riječ o poduzeću koje je bilo u državnom portfelju. Danas ono ima strateškog investitora koji je uložio 50 milijuna kuna u tri objekta, što je za Korčulu iznimno važno. Turizam otoka kao što je Korčula treba počivati na kapacitetima koji imaju visoku kategoriju i koji jamče kvalitetu – istaknuo je Lorencin.

Svečanost je održana u hotelu Liburnia koji je u 80-im godinama izgrađen po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli. Uz ministra Lorencina na otvaranju su bili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, direktor HTZ-a Ratomir Ivičić, direkto županijske TZ Vladimir Bakić, saborski zastupnik Branko Bačić i brojni drugi uglednici.

Zaželjevši Korčuli uspješnu turističku sezonu župan Nikola Dobroslavić se osvrnuo na povezanost Dubovačko-neretvanske županije te pri tom istakao kako je most Pelješac-kopno gotova stvar što će uvelike doprinijeti i boljoj povezanosti Korčule s ostatkom Hrvatskom te otvorenosti otoka prema Europi. Osvrnuo se i na autocestu koji neki žele udaljiti od hrvatske granice, te istaknuo kako bi ona trebala biti što bliže nama i našim ljudima.

Više o samoj investiciji rekla je Ivana Hatvalić, predsjednica uprave HTP-a Korčula.
– Jako nam je drago da danas stojimo ovdje ispred obnovljenog hotela Liburna i svečano završavamo prvi dio investicijskog ciklusa u Korčula Hotelima. Ovo je samo prvi korak od onoga što namjeravamo ovdje napraviti i to sve sa ciljem podizanja kvalitete usluge, imidža same destinacije i dodatnih sadržaja na otoku. Naravno, za razvoj same destinacije, računamo na podršku Grada Korčule i Turističke zajednice grada.

Osim hotela Liburne, svečano su otvoreni iapartmani Korkyra Garden te hotel Korčula De La Ville, hotel s dugom i bogatom tradicijom i starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912., a u najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West, Jackie Kennedy…

Svečanost se nastavlja i u večernjim satima koktelom u hotelu Korčula, izvedbom tradicionalnog korčulanskog plesa Moreška te nasupima brojnih izvođača i modnom revijom Marije Cvitanović, Lisce i Marine Lacković.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana