Aktualno

FOTO Ministar Gari Cappelli obišao budući župski Sensatori

FOTO Ministar Gari Cappelli obišao budući župski Sensatori

Ministar turizma Gari Cappelli jutros je obišao Hotele Plat, koji bi se uskoro trebali naći na listi strateških projekata RH.

Riječ je o investiciji obnove hotelskih kapaciteta u Platu u vlasništvu tvrtke Karisma Adriatic Hotels ‘teškoj’ 500 milijuna kuna. Kako je prilikom obilaska istaknuo Pero Matić, predsjednik Uprave Hotela Plat, budući hotelski kompleks u Platu imat će razinu 5* s ukupnim kapacitetom od 550 smještajnih jedinica.

-Naš strateški partner TUI u Plat planira staviti svoj najpoznatiji brand, Sensatori i samim tim standard kvalitete usluge ide čak za dvije zvjezdice iznad onoga što smo do sada imali – rekao je Pero Matić dodavši kako standard 5* sa sobom donosi i povećanje broja zaposlenika te će se sadašnji broj zaposlenika udeseterostručiti.

Hoteli Plat očekuju izdavanje prve dozvole kako bi se krenulo s radovima, a koji se planiraju dovršiti 2018. godine kako bi prvu pravu sezonu mogli odradili 2019. godine.

Ministar Gari Cappelli rekao je kako je Plat iznimno bitan jer je tvrtka praktički bila pred stečajem, no uspjela se prodati, pronaći investitora i krenuti u veliku investiciju. Cappelli je naglasio kako su ovakvi resorti itekako potrebni tržištu.

-Vlada RH će najvjerojatnije na idućoj sjednici donijeti odluku o strateškom investicijskom projektu Plat kako bi se resort u što je moguće kraćem vremenu izgradio i primio svoje prve goste – rekao je Cappelli.
Uz Plat, Župu dubrovačku očekuje još jedna velika investicija u turizmu. Riječ je o turističkoj zoni u Kuparima.

-Na pomolu su još dvije značajne investicije u našoj općini. To su Hoteli Plat i turistička zona Kupari. Obje investicije su na samom početku, no nakon što Vlada RH Plat uvrsti u strateške projekte očekujemo da će investicija ići najbržim mogućim tokom – rekao je župski načelnik Silvio Nardelli, dodavši kako je investitor u Kuparima započeo pripremne radnje, a započeo je i postupak donošenja urbanističkog plana uređenja za Kupare I. Prvi gosti u Kuparima se očekuju 2020. godine.

Prije obilaska sam projekt obnove Hotela Plat ministru je predstavio Pero Matić koji je istaknuo kako će na mjestu bivšeg Ambasadora, perajnice Plata, biti glavna zgrada Sensatorija s 248 smještanih jedinica, a posebnost su ‘swim up’ sobe pri čemu će gosti za vrijeme odmora u Platu moći uživati u vlastitim bazenima u sobama.

Pod vodenim površinama, rekao je Matić, bit će više od 2500 ‘kvadrata’ s tri velika bazena i ‘swim up’ sobama u aparthotelu koji se proteže desno od resorta. Projekt obnove uključuje i sportske terene, igrališta za djecu zajedno s bazenima, 5 restorana…

-Sadržajima i kvalitetom pružat ćemo ‘value for money’ i naši gosti biti zadovoljni, a to je primarni cilj svih nas – zaključio je Matić.

Ministar turizma se tijekom subote zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem našao i s dubrovačkim turističkim vodičima.
-Dali smo do znanja koliko nam je u interesu da to pitanje i riješimo. U načelu smo se složili oko bitnih stvari među kojima je i zaštita povijesnih cjelina pa i Domovinskog rata – rekao je Cappelli, najavivši novi sastanak s hrvatskim vodičima u petak u Ministarstvu turizma.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist