DuList IN

FOTO Miki Solus i Didak Lazzarin u Lazaretima

FOTO Miki Solus i Didak Lazzarin u Lazaretima

U subotu navečer u Lazaretima su koncert održali Miki Solus i Didak Lazzarin.

Nije rep, a repa se i nabraja sve u 16, nije funk, a ima silan groove, nije pop a ulazi u uho, nije rock, a čupavi su i mladi, nije alternativa, a teško da ste čuli nešto slično na domaćoj I regionalnoj glazbenoj sceni – zapisao je o strelovitom uspjehu Mikija Solusa novinar Angelo Jurkas.

Ovaj iznimno talentirani mladi glazbenik odlučno je rekao ‘ne’ gitari, sjeo za klavijature i osvojio scenu. Uz pratnju Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon) Mikijev eksplozivni trio šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama kako uživo tako i kroz radijski eter i web koji su spremno prihvatili pomaknutu ‘bolesne tekstove sa super mjuzom’. Sa preko 100 koncerata u regiji, odličnim prvim EP-em te singlovima ‘Pun kufer’ i ‘Hipster’ Miki je stvorio sjajan temelj za potpuno osvajanje 2015. godine. 28.03. Miki Solus je promovirao svoj prvi album u zagrebačkoj Tvornici culture i okupio na svom samostalnom koncertu preko 600 ljudi. Po izlasku albuma, ovoj moćnoj trojki se pridružuje i djevojka na saksofonu – Medarda Pack, diplomirana kiparica i bivša hrvatska reprezentativka u hokeju na ledu. Momci je zovu Medo, al zapravo je nježan cvijet. Radi nagrade za Hip Hop Unity i u slobodno vrijeme šeta psa Munju.

DIDAK LAZZARIN

‘Iz Dubrovnika i inače znaju doći čudni i iščašeni bendovi, a Didak Lazzarin su definitivno jedan od njih, sviraju neki uvrnuti pop s dadaističkim tekstovima’ – Mirsad Mujkanović Hadžo

Didak Lazzarin je učitelj drugog reda. Didak Lazzarin je buntovan samo u buci, kompaktan u broj tri ili dvadeset i dva. Didak je poklič, šapat i izraslina. Najčešće je manifestiran u govoru endorfina. Lazzarin je drugačiji, nitkov i frekventan.

Igor Knezović – vokal, gitara; Adem Gušić – bas; Alan Polzer – bubnjevi

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist