Aktualno

FOTO Mato Franković: I Dubravica, do sada u potpunosti zanemarena od strane bivše gradske uprave, zaslužuje duplo bolje

FOTO Mato Franković: I Dubravica, do sada u potpunosti zanemarena od strane bivše gradske uprave, zaslužuje duplo bolje

Kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković, kandidati za zamjenike gradonačelnika Sanja Putica i Blaž Pezo obišli su danas mjesta Dubravicu i Brsečine.

Idiličan krajobraz samo dvadeset i jedan kilometar udaljen od centra grada na prvi pogled djeluje kao mjesto u kojem bi svatko poželio živjeti, a nažalost u potpunosti je zanemaren. Tako primjerice u Dubravici autobusno ugibalište izgleda poput starog poljskog wc-a, a zbog nepostojanja društvene prostorije u mjestu izbori se održavaju u privatnoj kući.
Mještani ovih naselja ogorčeni su načinom na koji se dosadašnja vlast odnosila prema njima, a jedan od mještana je kazao kako je bivši gradonačelnik Vlahušić ne jednom, nego više puta rekao da neće niti jedan čavao zabiti u mjestu Dubravica zbog toga što tamo neće nitko glasati za njega.
Unatoč razočaranjima zbog odnosa gradske uprave prema njima svih ovih godina mještani ipak ne gube nadu jer su rješenja za svoje dugogodišnje probleme pronašli u programu Hrvatske demokratske zajednice posebno osmišljenom za njihove potrebe : izgradnja vodovodnog sustava, izgradnja autobusnog ugibališta te izgradnja društvene prostorije.
Franković je ovom prilikom iskazao nezadovoljstvo odnosom bivše gradske uprave prema Dubravici i Brsečinama, kao i prema svim naseljima izvan užeg gradskog središta. Kazao je kako mještani Dubravice i Brsečina zaslužuju duplo bolje te da će se ulagati u projekte koji su za njih od ključne važnosti jer Grad ne završava na Kantafigu i ne može se dopustiti da s proračunom od 10 000 kuna po glavi stanovnika dio građana nema normalnu opskrbu vodom i osnovne uvjete za život.

Sponzorirana vijest

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist