DuList IN

FOTO Luksuzni ‘Invictus’ u gruškoj luci

FOTO Luksuzni 'Invictus' u gruškoj luci

Luksuzna jahta ‘Invictus’ u vlasništvu američkog multimilijardera Ricka Carusa akostao je u petak ujutro u gruškoj luci.

Ova 66 metara duga ‘barčica’ izgrađena je 2013. godine u američkom brodogradilištu Delta Marine. Može primiti 12 gostiju uz 19 članova posade. Ako je želite iznajmiti, morat ćete izdvojiti oko 550 tisuća eura tjedno.

Vlasnik ove ljepotice američki je multimilijarder i filantrop 58-godišnji Rick Caruso, čije se bogatstvo cijeni na 3,8 milijardi dolara. Rick je sin Henryja Carusa, koji je svoje poslovno carstvo počeo graditi još 1966. godine, kad je pokrenuo ‘rent a car’ tvrtku. Godine 1990. prodao je tu tvrtku Chrysleru za oko 80 milijuna dolara. Rick Caruso šef je tvrtke Caruso Affiliated, jedne od janvećih privatnih tvrtki za promet nekretninama.

Sretno je oženjen te otac četvero djece. Zanimljivo, dok je bio na čelu nekoliko komisija grada Los Angelesa, stopa kriminala u tom gradu pala je za 37 posto. Preko svoje obiteljske fondacije financira školovanje više od 200 studenata.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist