Aktualno

FOTO Lopudska djeca ‘potpisala’ peticiju protiv trafostanice

FOTO Lopudska djeca 'potpisala' peticiju protiv trafostanice

Lopudska djeca potpisala su peticiju protiv kontejnerske trafostanice na dječjem igralištu. Naime, kako većina njih još ne zna napisati svoje ime, ostavili su otiske dlanova i jasno poručili da žele nazad svoje igralište. Kontejnersku trafostanicu Grad Dubrovnik i HEP postavljaju na samome dječjem igralištu, nekoliko metara od otočkog vrtića.

Kako nam javljaju s Lopuda, u tijeku je i prikupljanje potpisa roditelja i mještana na otoku Lopudu. Podsjećaju i da je njih 116 već 2014. godine izrazilo protivljenje kontejnerskom rješenju trafostanice zbog narušavanja izgleda povijesne jezgre Lopuda i ugrožavanja zdravlja djece. Mještani otoka Lopuda pozivaju se na prethodno rješenje ugradbene trafostanice, od koje se iz nepoznatih razloga odustalo, i traže dokumentaciju ne temelju koje se sporna kontejnerska trafostanica gradi.
Danas su na igralištu osvanuli i plakati s porukama ‘Ne trafostanici na dječjem igralištu’, ‘Pazi visoki napon’ i ‘Čuvajmo zdravlje naše djece’.

Mještani otoka Lopuda najavljuju daljnje akcije sve dok se izgradnja kontejnerske trafostanice ne zaustavi. Zaustavljanje radova na kontejnerskoj stanici zatražili su i Udruga Eko Oblići te Društvo za zaštitu spomeničke baštine i prirode Lopuda.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist