Grad

FOTO Likovnjaci darovali Sočane uz blagdan sv. Ilije

FOTO Likovnjaci darovali Sočane uz blagdan sv. Ilije

Ilindan, festa Sv. Ilije, jučer je poprimila novo obilježje na Osojniku.

Sv. Ilija, nebeski zaštitnik Sočana stoljećima se već slavi na Osojniku 20. srpnja. Misna slavlja pohode brojni vjernici dubrovačkog kraja, posebno na jutarnjoj Misi kad se hodočasti na Ilijino brdo. S tog brda pruža se prekrasan pogled na Elafite, a po lijepom vremenu vidi se čak i talijanska obala.

Ove godine iza popodnevne Mise upriličeno je druženje s članovima Udruge likovnih umjetnika Grada Dubrovnika, koji su darovali Osojniku 10-ak svojih slika, nastalih u sklopu 16. Likovne kolonije, održane 26. rujna 2015., upravo na Osojniku. Na toj Koloniji sudjelovalo je 22 umjetnika, a nastalo je 28 slika.

Slike su u međuvremenu bile na izložbi u Sponzi, gdje su ih brojni građani i turisti imali priliku vidjeti. Od sad će dio tih slika krasiti prostorije KUD-a Sv. Juraj Osojnik te Župni dvor. No ipak prije nego se trajno skrase bit će izložene 15-ak dana u Domu kulture na Osojniku, kako bi im mogli vidjeti i posjetitelji.

Prestavnici Udruge likovnih umjetnika, Nikša Bender i Valter Kožul istaknuli su kako se njihovi prijatelji i kolege iz Udruge često sjete dana provedenog na Osojniku, koji im je ostao u lijepom sjećanju. Posebno im je drago da mogu darovati slikama baš Osojnik, koji je u ratu izgubio sve svoje vrijedne predmete, a među njima i slike.

Kao zahvalu likovnjacima linđo je zabalala mlađa skupina KUD-a Sv. Juraj Osojnik.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović