Zanimljivosti

FOTO Kreativno slobodno vrijeme za umirovljenike

FOTO Kreativno slobodno vrijeme za umirovljenike

Večeras se u prostorima bivšeg gradskog kotora Montovjerna otvorio Klub 65+. Crveni križ nastoji sa novim programom kao što je " 65+ " pomoći  starijim osobama da  organizirano i kreativno provode slobodno vrijeme – prisutne je pozdravio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živko Šimunović te se zahvalio svima koji su odvojili malo vremena i došli.

Na ideju o osnutku došli su već prije godinu dana jer su osjetili da postoji potreba za jednim  takvim klubom. Grad Dubrovnik ustupio im je prostor od otprilike 60-tak kvadrata na pet godina. Za uređenje prostora dobili su 5 000 eura od gospodina Nicolla Smeraldia iz Milana koji nažalost nije mogao prisustvovati svečanom otvaranju kluba.

Prije dvadesetak dana potpisali su ugovor sa Jelenom Žaknjić koja je od sad službena voditeljica Kluba 65+.

Okupljenima se obratio i predsjednik GDCK Dubrovnik, doktor Vicko Mihaljević rekavši kako je ovo već njihov treći klub, uz Klub spasitelja i Klub maldih,  koji nastoje oformiti unutar Crvenog križa.

– Puno očekujem od ovog kluba jer je došlo vrijeme da se Crveni križ osim svojih djelatnosti počne baviti i slobodnim vremenom, kako mladih, tako i vas 65+. Mislim da ste vi generacija od koje puno možemo naučiti, koja nam još puno toga možete pružiti i od ovog kluba moramo napraviti jednu zdravu jezgru koja će se sve više i više širiti. Vrijeme koje ćete ovdje provesti treba biti kreativno, a ne igranje na karata, šaha i pušenje cigara, jer želimo napraviti jednu zdravu sredinu, rekao je doktor Mihaljević.

Zamišljeno je da Klub djeluje svaki dan, i ujutro i popodne, no to za početak neće biti moguće, no u budućnosti će tu biti razne radionice, predavanja i savjetovanja.

Mihaljević se osvrnuo i na nedavnu tragediju u kojoj su živote izgubila dvojica mladića.

 – Treba se nešto poduzeti, i Živko i ja smo došli na ideju o jednom projektu da na neki način pomognemo tim mladim ljudima koji izlaze uvečer vani, da im osiguramo siguran prijevoz i povratak svojim kućama.

 – Svi smo mi bili mladi, samo sve u svoje vrijeme i išli smo vanka, no imali smo čvršću ruku koja nas je čuvala i na neki način sjetovala. Danas, nažalost obitelj sve više i više zakazuje, jer se djecu od 12-13 godina i ne pita gdje idu, ni što rade, meni je to prestrašno i treba se nešto poduzeti zaključuje doktor Mihaljević.
 
 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist