Natrag
17.8.2017 03:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO ‘Kratko izlaganje’ Luka Piplice u Galeriji Flora

24.11.2015 @ 21:04 Dulist Kultura
13;13

Podijelite:

Ovog utorka u Galeriji Flora umjetnik Luko Piplica predstavio je svoje ‘Kratko izlaganje’. Izložba se može pogledati svaki dan do 29. studenog, od 15 do 19 sati.

– Unutar dubrovačke suvremene likovne scene, čija je jedna od bitnih odrednica reagiranje na prostorno okruženje i društveni moment, Luko Piplica njeguje svoju specifičnu poetiku.

U svojim videoradovima ponekad u postmodernističkoj maniri miješa konvencije filma, video uratka i performansa, a ponekad koristi jedan jedini kadar, stvarajući radove iznimne profinjenosti i vizualne dojmljivosti. Slikarski ciklusi su mu heterogeni, ponekad bliski konceptualnoj sferi s potpunim ukidanjem slikarskog duktusa, ponekad naglašene klasične izvedbe s cijelom mrežom referenci na povijest slikarstva i u izvedbenom i u značenjskom aspektu.

Bez obzira što najčešće odabirom motiva podvlači pripadnost lokalnom ambijentu i u određenim videoradovima neizbježno dotiče društveni moment, Luko Piplica uvijek je u potrazi za širim kontekstom. Istražuje smisao umjetničkog (pa tako i vlastitog) djelovanja, bavi se pitanjima identiteta, značenjskih i energetskih odrednica mjesta, smislom komunikacije, a ponajviše samim preispitivanjem likovnih konvencija medija koji koristi – kazala je o autoru Rozana Vojvoda.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana