PolitikaŽupanija

FOTO Konstituirano konavosko Općinsko vijeće, Ivo Simović jednoglasno izabran za predsjednika

FOTO Konstituirano konavosko Općinsko vijeće, Ivo Simović jednoglasno izabran za predsjednika

HDZ-ov Ivo Simović Crni izabran je u srijedu poslijepodne na konstituirajućoj sjednici za predsjednika konavoskog Općinskog vijeća, dok su za njegove zamjenike imenovani HSS-ova Lucija Miljanić Macan te ispred Nezavisne liste Konavle Luko Šubašić.

Sve odluke i imenovanja prošla su jednoglasno, a novi/stari predsjednik ovom prilikom je izrazio nadu da će sve sjednice prolaziti i takvom tonu.
– Zahvaljujem se svima na povjerenju i nadam se da će sjednice i dalje prolaziti ovako. Vjerujem da ćemo ideologije ostaviti ispred ovih vrata, a kako će nam jedina misao vodilja ovdje biti interes Konavala –  rekao je Simović.

Inače u Odbor za izbor i imenovanje izabrani su Paula Janović kao predsjednica, a članovi su Niko Đivanović, Pero Kapetanić, Mario Dimnić te Srđan Meštrović.
U Odbor za Statut i poslovnik izabrani su Vlaho Mujo kao predsjednik, a članovi su Juraj Magud i Tea Đurović, dok je na čelu Odbora za proračun i financije Pero Kapetanić, a članovi su Ivo Cvjetković i Lucija Miljanić Macan.

U Odbor za dodjelu javnih priznanja kao predsjednik imenovan je Ivo Simović, a članovi su Ivan Rodić, Ivo Cvjetković, Matija Novaković i Ljubica Brailo.
Vrijedi istaknuti kako je umjesto Boža Lasić kao nositelja liste HDZ-a i konavoskog načelnika u Vijeće ušao Vlaho Ljutić. Umjesto HSS-ovog Perice Pušića ušao je Vlaho Mujo, a DDS-ovu Vilmu Kosović zamijenio je Ivo Car, a Luku Kordu zamijenio je Mislav Burđelez.

Inače, u konavoskom Općinskom vijeću sjedi sedam vijećnika HDZ-a (Ivo Simović, Juraj Magud, Pero Kapetanić, Paula Janović, Mario Dimnić, Ivo Cvjetković, Vlaho Ljutić), po dva vijećnika HSS-a (Vlaho Mujo, Lucija Miljanić Macan), KLGB Luke Korde (Mislav Burđelez, Vlaho Mihatović), KLGB Luka Šubašića (Luko Šubašić, Srđan Meštrović), te jedna vijećnica SDP-a (Ljubica Brailo), te jedan vijećnik DDS-a (Ivo Car).

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist