Grad

FOTO / KONAČNO STIGLE TABLE A kad će prve kazne?

FOTO / KONAČNO STIGLE TABLE A kad će prve kazne?

Nakon što je prošlo više od dva tjedna da je odluka o izmjeni komunalnog reda u Gradu stupila na snagu, napokon su arivale i table koje će sve posjetitelje upozoravati na pravila ponašanja.

Predstavljanju novih tabli prisustvovali su dogradonačelnik Željko Raguž te dva komunalna redara.

-Na zadnjem gradskom vijeću došlo je do izmjena komunalnog reda gdje su se uvrstila pravila za neprimjereno odijevanje. Povijesna jezgra je svojevrsni muzej, a kako se u muzeje ne ulazi neprimjereno odjeven tako ne bi trebalo ni u Grad. Komunalni redari su dobili veće ovlasti ali i veći opseg posla. Njih je trenutno 15 i na terenu su od 0 do 24. Svi komunalni redari imaju veliki broj prekovremenih i nemaju slobodnih dana. Rijetki se javljaju za ovaj posao, ali oni koji ga obavljaju to rade savjesno i kako treba – izjavio je Raguž.

-Odluka je jasna. Napisano je šest najbitnijih pravila ponašanja u Gradu. Precizno je navedeno što nije dopušteno te će se svi prekršitelji kažnjavati. Iz početka ćemo biti puni razumijevanja, ali to ne znači da se prekršitelje neće kažnjavati – poručio je komunalni redar Ivica Cumeljan.

Kako će se provoditi novi komunalni red sada kada je na snazi ostaje za vidjeti.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović