Grad

FOTO Karmenaši se pobunili protiv građevinskih radova usred sezone

FOTO Karmenaši se pobunili protiv građevinskih radova usred sezone

Stotinjak stanovnika Karmena te vlasnika apartmana i šest ugostiteljskih objekata u tom dijelu Grada provjedovalo je jutros kod trafostanice iza Katedrale.

Razlog je, kažu, spriječiti građevinske radove u ulicama u kojima žive i rade, a koji su trebali početi jutros. Uspjeli su svojom blokadom osujetiti radove na raskopavanju ulica zbog postavljanja kabela za struju. Strahuju kako će se radovi ‘razvući’ kroz ljetnu sezonu i time im onemogućiti normalan život i rad.

-Očito u Gradu Dubrovniku nisu dobro organizirani kad ovako nešto žele provesti, kopati ulicu usred sezone. Navodno imaju dozvolu za radove do 14. lipnja, kako ne bi ušli u vrijeme zabrane radova, a danas je 13. i nemoguće je 100 metara iskopa završiti u dva dana. Nije nam jasno zašto se to radi – rekao je Ante Vlašić, predsjednik ceha ugostitelja pri Županijskoj komori Dubrovnik.

-Tim radovima izravno bi bilo ugroženo poslovanje ugostiteljskih objekata i apartmana, a ponajviše život stanovnika Karmena. Postoje alternativna rješenja, ne mora se nužno raskopavati. Na kraju krajeva, imali su cijelu zimu za radove, a sad su se sjetili. Zalažemo se za to da se infrastrukturni radovi obavljaju u zimskom razdoblju kad nikome ne smetaju – istaknuo je Vlašić.

-Riječ je o šest ugostiteljskih objekata s preko 100 zaposlenih, kao i stotinjak apartmana i naravno stanovnici. Uz to, na toj ruti je ulaz na zidine te u Pomorski muzej – ističu prosvjednici te dodaju kako I ovaj slučaj dokazuje koliko je gradska vlast nemarna i neorganizirana.

-Sramota je što se na prosvjedu nije pojavio prvi čovjek dubrovačkih ugostitelja Tonči Bitanga. Zvali smo ga u pomoć, a nije se pojavio. Dok je Amoret bio njegov restoran znao je vrlo dobro braniti svoje interese. Sram ga bilo – izjavila je Branka Dabrović.

-Nismo u mogućnosti sebi dopustiti luksuz da ne radimo u vrijeme sezone. Koji su to radovi koji će se završiti u dva dana? Ometaju život, rad, spavanje. Ogorčeni smo i zato smo jutros svojim tijelima zaustavili početak radova. Neka postave kabel u zrak do studenog, a onda neka kopaju. Nismo protiv radova, ali ne mogu se upropaštavati naši životu – rekao je Ivica Dabrović.

-Ovo nije samo spriječiti kopanje, već borba za život! Što ćemo kad raskopaju ulicu u kojoj zarađujemo za svoj kruh – ističu prosvjednici.

Inače, prosvjed koji je trajao do 9 devet sati nastavit će se, najavili su Karmenaši, pri svakom budućem pokušaju iskapanja u njihovim ulicama.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist