Sport

FOTO/ JUG STIGAO +4 NIJEMACA Evo tko je svjedočio ludoj utakmici u Gružu

FOTO/ JUG STIGAO +4 NIJEMACA Evo tko je svjedočio ludoj utakmici u Gružu

U 5. kolu B skupine LEN Lige prvaka VK Jug Croatia osiguranje s njemačkim je WASPO Hannoverom odigrao 15:15 (4:3, 2:4, 0:3, 9:5).

Jug je bolje otvorio utakmicu, pogotkom Macana za 1:0 nakon dvije i pol minute prve četvrtine. Macan je potom bio krivac za peterac nad Ćorušićem, a Radović pogađa za 1:1. Hannover dolazi potom u vodstvo 2:1 nakon što je Bukowski iskoristio igrača više, a Jugov strateg Vjeko Kobešćak traži time out. U idućem napadu Jug uzvraća istom mjerom, strijelac je bio Ivanković, a potom je Fatović iskoristio polukontru za 3:2 domaćih. Na 3:3 poravnava Darko Brguljan 22 sekunde do kraja prve četvrtine. U posljednjoj sekundi prve četvrtine Vrlić je izborio peterac, a Perrone zabio za novo vodstvo Juga 4:3.

Brazilac je zabio prvi gol Juga u drugoj četvrtini, svoj drugi, za 5:3. S druge strane Darko Brguljan pogađa za 5:4, a Lončar vraća dva pogotka prednosti Juga iskoristivši igrača više. Hannover nastavlja s odličnom i efikasnom igrom, što je rezultiralo velikom serijom. Za 6:5 pogodio je Ćorušić, a Kobešćak zove novi time out. Nije to imalo učinka jer je Radović s vanjske pozicije najprije sjajno pogodio za 6:6, a potom s identične pozicije i za vodstvo Hannovera 6:7.

U trećoj četvrtini Bukowski nastavlja seriju Hannovera. Najprije pogađa za 6:8, a potom i 6:9. Sekulić potom pogađa za 6:10, i to 27 sekundi prije kraja treće četvrtine. Ništa, baš ništa nije išlo za rukom Jugašima, koji su u posljednju četvrtinu ušli s 4 gola manjka.

Na vrata Juga u posljednjoj četvrtini umjesto ozlijeđenog kapetana Bijača stao je Popadić, a Jugaši igraju jak presing. Obradović je pogotkom za 7:10 prekinuo veliku seriju Nijemaca, što pak nije omelo Slovaka Mareka Tkača da poveća prednost gostiju na 7:11. Na 8:11 smanjuje Perrone svojim trećim pogotkom, a na 9:11 Fatović nakon iskorištenog igrača više. Darko Brguljan potom zabija svoj treći pogodak te vraća Nijemce u prednost od tri pogotka (9:12), a Jug se opet približava golovima Benića te Perronea (četvrti pogodak) na 11:12.

S druge strane Radović svojim četvrtim pogotkom dovodi Hannover u prednost 11:13, a Vrlić šraubom na dodavanje Jokovića opet prilazi na gol zaostatka (12:13). Petim pogotkom Radovića Hannover opet bježi na dva gola razlike (12:14). Dvije i pol minute do kraja susreta Obradovića ‘haubica’ je precizna za 13:14, a Joković zatim poravnava na 14:14. Na semaforu je ostalo još 112 sekundi susreta. Brguljan šestim pogotkom dovodi Nijemce u novo vodstvo, a Perrone svojim petim golom opet poravnava na 15:15.

Hannover u posljednjoj minuti ne koristi svoj napad, a Jugašima preostaje 11 sekundi za pobjednički pogodak. Međutim, suci Jugašima sude potopljenu loptu pa na kraju ostaje neriješeno.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist