Sport

FOTO: Hrvatska u polufinalu!

FOTO: Hrvatska u polufinalu!

'Mini' Vatreni' po prvi put u svojoj povijesti osigurali su polufinale europskog futsal prvenstva svladavši Ukrajinu 4:2 nakon boljeg izvođenja penala..

Za čast, za polufinale za sve futsal fanatike 'mini Vatreni' odigrali su najbolju utakmicu do sada!  Uzvratili su Ukrajini za 'nečasne' radnje zbog kojih je Hrvatska ispala u kvalifikacijama za svjetsko futsal prvenstvo. Regularni dio utakmice završio je bez pobjednika, 1:1. Vrijedi napomenuti da smo poveli autogolom Ovsyannikova u 18. minuti, a Ukrajina je izjednačila preko Chepornuika dvanaest minuta kasnije.

Nakon toga, dva puta po pet minuta, međutim bez pogodaka. Oko 10.000 navijača koji su iz sve snage bodrili naše reprezentativce na najljepši mogući način zaključili su večerašnju utakmicu. Za veliko slavlje zaslužan je kapetan Hrvatske, Ivo Jukić. U seriji penala obranio je čak tri puta te odveo Hrvatsku u polufinale. Cijela dvorana je pala u trans, Ukrajinci su pognutih glava napustili igralište, a na sredini terena naši su proslavili sa pjesmom 'Večeras je naša fešta'.. 

Vrlo teška utakmica, znali smo da je Ukrajina bolja od Rumunja i Čeha 20-30%. Šahovska bitka, ostali smo bez Darija Marinovića koji je nositelj igre. U nastavku je on pokušao svojojm voljom, ali vidilo se na pokretim da ne može više. Nažalost, ostaje upitan za polufinale. Ima veliku 'kvrgu' na leđima, dobio je jak udarac, a pri tome i istegnuće. Nadam se da neće biti ništa ozbiljnije. Imamo sada dva, tri dana za odmor i uvjeren sam da će nakon ove rovoske bitke svi opet biti bez ozljeda. Nismo puno toga mogli napraviti u napadu, koncetrirali smo se samo u fazi obrane i to smo uspjeli, primili smo samo jedan gol. Na kraju odluka je pala na penale; Jukić je sve riješio, odigrao kapetanski, skidam mu kapu do poda. Svima zahvaljujem od igrača, preko stručnog tožera pa sve do navijača – ovo je njihova pobjeda! – istaknuo je Mato Stanković izbornik futsal reprezentacije.

Polufinale
Hrvatska – Ukrajina 1:1 (4:2 pp)

Spaladium arena – Split
Gledatelja 10.000
Suci: Massini (Italija), Panayides (Španjolska)
Hrvatska –  Ivo Jukić (kap.), Jakov Grcić, Matija Đulvat, Frane 
Despotović, Josip Suton, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Duje Bajrušović, Branko Laura, Marin Stojkić, Saša Babić, Tihomir Novak, trener: Mato Stanković

Ukrajina – Yevhen Ivanyuk, Valeriy Zamyatin, Serhiy Zhurba, Yevgen Rogachov, Serhiy Cheporniuk, Maxym Pavlenko, Dmitriy Klochko, Oleksandr Kondratyuk, Valeriy Legchanov (kap.), Denys Ovsyannikov, Dmytro Sorokin, Dmytro Lytvynenko, trener: Gennadii Lisenchuk

STRIJELCI: 0:1 Ovsyannikov-ag (18.min.), 1:1 Cheporniuk (30.min.)

PENALI: Kondratyuk – Jukić brani!
Grcić – 2:1!
Zhurba – Jukić brani!
Jelovčić – 3:1!
Pavlenko – 3:2!
Novak – 4:2!
Legchanov – Jukić brani!

ŽUTI KARTONI: Sorokin (13.min.), Novak (31.min.), Laura (43.min.)

IGRAČ UTAKMICE: Ivo Jukić (HRVATSKA)

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist