DuList IN

FOTO Hiltonovci s roditeljima, djecom i tetama uredili ‘Pčelicu’

FOTO Hiltonovci s roditeljima, djecom i tetama uredili 'Pčelicu'

Članovi Blue Energy Team Hotela Hilton Imperial Dubrovnik, obilježili su Dan planete Zemlje u suradnji s dječjim vrtićem ‘Pčelica’ u Mokošici.

U subotu je u Mokošici bilo živo i u dječjem vrtiću ‘Pčelica’. Volonterska akcija uređivanja vrtnih površina ‘Pčelice’ uspješno je odrađena uz pomoć roditelja djece koja pohađaju taj vrtić, djelatnika vrtića i djelatnika hotela Hilton Imperial Dubrovnik.

Plava energija, kako glasi naziv Hiltonove volonterske organizacije, u svojoj misiji ima nekoliko zacrtanih ciljeva od kojih se više njih uklapa u ovaj projekt. Živjeti u skladu s prirodom očuvanjem okoliša, uštedom energije i resursa, održivost, podržavanje lokalne zajednice , te takvim akcijama svojim gostima dodati još jednu svrhu njihovoj posjeti baš hotelima u lancu Hilton, a osobito Dubrovniku.

Netom održana akcija prijeko potrebnog uređenja okoliša dječjeg vrtića ‘Pčelica’ , bila je edukativnog karaktera.

Osim uklanjanja otpada u bližoj okolici vrtića, uređenja travnatih površina i sadnje autohtonih biljaka i cvijeća nadovezali su se na projekt koje su s djecom i roditeljima započele odgajateljice vrtića u vrtovima u samom dvorištu.

Tako su novozasađene mladice ruzmarina, metvice, smilja, kadulje, majčine dušice, cjelogodišnjeg cvijeća, pokoji grm, posijan novi travnjak a i presađene su u vrtiću uzgojene gladiole.

Ovim primjerom djeci se ukazalo na važnost očuvanja prirode i okoliša, te im se u nasljedstvo ostavila briga o netom posađenim biljkama i svjest o štetnosti neprimjereno odbačenog otpada.

Akciji se odazvao i veliki broj roditelja te su u nekoliko sati vrtovi “Pčelice” poprimili sasvim novi izgled. Uz pomoć kućnog meštra vrtića samonikla trava i korov su pokošeni, 5 kubnih metara nove zemlje je uz veliku pomoć tata prebačeno na travnjak, te je isti poravnan i zasijana nova trava.

Uz rubove su posijane biljke, uz pomoć Hiltonovih injžinjera popravljen je put ispod dvorišta, a kako je to sve izgledalo prije i poslije te kako je tekla cijela akcija pogledajte u fotogaleriji. Djelatnici Hiltona zahvaljuju se na gostoprimstvu i svima koji su se odazvali akciji.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist