Županija

FOTO Gospodarstvo u stagnaciji, a oni su najuspješniji poduzetnici na jugu Hrvatske

FOTO Gospodarstvo u stagnaciji, a oni su najuspješniji poduzetnici na jugu Hrvatske

Predstavnicima tvrtki Aragosa d.o.o., Newrest d.o.o. te Importanne Resort d.o.o., Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik u utorak je dodijelila plakete ”Zlatna kuna” u kategorijama malih, srednjih i velikih trgovačkih društava za rezultate ostvarene u 2014. godini na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Predsjednica HGK-ŽK Dubrovnik Terezina Orlić na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća istaknula je kako su promatrane samo tvrtke koje imaju sjedište na jugu, te kako je statistički gledano, gospodarstvo u 2014. godini bilo u minusu.
”Ukupni prihodi za prošlu godinu su bili 8,5 milijardi kuna, a rashodi 9 milijardi kuna, statistički dolazimo do toga kako je ukupno poslovanje u minusu”, rekla je Orlić te dodala kako je posljednje dvije godine na jugu Hrvatske gospodarstvo u stagnaciji.
”Sagledavajući ukupnu dobit, ona je u porastu 20 posto u odnosu na 2013. godinu i iznosi 850 milijuna kuna”, istaknula je ona te dodala kako čak 48 posto dobiti ostvaruje samo deset trgovačkih društava od njih 3417 koji su predali svoje završne obračune.
Na sjednici je rečeno i kako privatni smještaj čini čak 57 posto ukupnih smještajnih kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te kako gosti u prosjeku ostaju samo 4,4 dana.
”Mi smo u tom segmentu predzadnji, a iza nas je samo Ličko-senjska županija”, rekla je Orlić.

U ime Aragose nagradu je primila direktorica Izabela Peručić, u ime Newresta direktor Željko Leoni, a u ime Importanne Resorta predsjednik uprave Denis Zovko

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist