Politika

FOTO / GARI CAPELLI U GRADU Uz podršku Dobroslaviću i Frankoviću ministar iznio i nove turističke ideje

FOTO / GARI CAPELLI U GRADU Uz podršku Dobroslaviću i Frankoviću ministar iznio i nove turističke ideje

Čast mi je i zadovoljstvo mi je što je ministar turizma, najvažnije gospodarske grane u Gradu Dubrovniku i DNŽ došao dati podršku, meni kao gradonačelniku te županu Nikoli Dobroslaviću. Grad Dubrovnik nije imao gradonačelnika koja dolazi iz područja turizma. Ovo će biti prvi put da ću ja kao budući gradonačelnik Grada Dubrovnika doći iz područja turizma poznavajući u potpunosti sve probleme i ono što je potrebno za Dubrovnik – rekao je Mato Franković na druženju sa sugrađanima na Stradunu koje je organizirala HDZ Grada Dubrovnika.

Ministar turizma RH Gari Cappelli u Dubrovnik je došao i na sastanak s turističkim dionicima s područja Dubrovnika koji se kasnije održao u Hotelu Excelsior.

– Danas ćemo imati razgovor sa svim dionicima u turizmu, Grada Dubrovnika i DNŽ kao što smo to jučer i u Splitu napravili. Želimo vidjeti koliko smo zbilja pripremljeni, koliko smo kvalitetni… Nadalje, možemo li odrađivati cijelu godinu ili smo pak nekog sezonskog karaktera. Mislim kako se to sve mijenja. Ovi sjajni ljudi na čelu sa županom i budućim gradonačelnikom imaju viziju znanja, razvoja i zapošljavanja Dubrovnika i to ćemo danas potvrditi i u njihovim projektima u turizmu koje će mi dodatno prikazati. Mislim kako ovaj Grad i županija na čelu s ovim ljudima može napraviti još veći i kvalitetniji uspjeh, ali uz kontrolirani dolazak u Dubrovnik i županiju – rekao je Cappelli te se dotaknuo aktualne teme nedostatka radnika u ovoj sezoni.

– Problem nedostatka djelatnika prisutan je odavno ulaskom u Europsku uniju. Nismo se dobro pripremili u tom segmentu i to je jedna reakcija koja je bila za očekivati. Međutim, hrvatska Vlada ima kratkoročan i dugoročan program. Možda ćemo ove godine malo ‘škripiti’ ove godine što se toga tiče. Nije to problem samo Vlade, već i svih turističkih i hotelskih kuća sa svojim kapacitetima koje su morali planirati. Evo svi zajedno smo stali skupa i rješavamo probleme. Iduće godine će to daleko i kvalitetnije riješeno, dugoročno kroz centar kompetencija dualnog školovanja – kazao je Cappelli te kao jedan od dobrih poteza izdvojio glazbene festivale koji su sve brojniji u našoj državi.

– Obilazeći sve zemlje iz kojih dolaze gosti, naročito su nam oni iz Velike Britanije su nam rekli organizirajte što više festivala i sličnih događaja te ćete tako imati sve više gostiju, naročito u pred i podsezoni. Uz to imamo i kvalitetne teniske turnire koji i prate određene glazbene festivale. Na tom smo segmentu poradili i to nas očekuje naročito i sljedeće godine – istaknuo je ministar turizma i dodao:

– Mislim kako su to sjajni turistički proizvodi jer zalazimo u jedno novo područje gostiju gdje nismo dosad ozbiljno radili. A to su događaji koji očito, kako bi se reklo – ‘okidaju’, i pristupaju novom tržištu na kojem iduće godine očekujemo sigurno veće brojeve – rekao je Cappelli koji je na samom kraju prokomentirao situaciju po pitanju Hotela Maestral.

– Raspisuju se natječaji ovih dana. Radi se ozbiljno na pripremi za natječaj i vjerujemo kako postoje potencijalne i kvalitetne tvrtke koje bi u to investirale. Dubrovnik je to zaslužio. Tko bude dao dobru i kvalitetnu ponudu uz kvalitetan program, od zapošljavanja do investicija u onim rokovima koje ćemo zadati, taj će i dobiti – kazao je Cappelli.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist