Vaše vijesti

FOTO Fekalije u Pilama ispuštene u more!

FOTO Fekalije u Pilama ispuštene u more!

Aktivisti udruga Zeleni Forum i Zeleno Sunce uputili su žurni apel komunalnim i konzervatorskim službama Grada Dubrovnika zbog fekalija koje se, kako navode, već tri dana izljevaju u Pilama pod Bokarom.

– U Pilama se već tri dana izlijevaju fekalije i ne možemo od smrada prošetati Brsaljama ili parkom u Pilama. To su nam dojavali naši sugrađani danas oko 14 sati na na naš Zeleni telefon Eko-Fon 020/453-850. Žale nam se kako je gradski Vodovod ispumpavao kanalizaciju pumpom preko crijeva na plažu, a onda u more. Turisti su to sve snimali s Brsalja. Sugrađani komentiraju: Eto, tako se uništava i truje naše more, naša kulturna i spomenička baština (obližnje zidine i Bokar)! A samo par metra gore je Turistička zajednica koja reklamira naš lijepi povijesni Grad i njegov čisti plavi Jadran! – ističe se u apelu.

– Nije nam bilo teško zaputiti se put Pila autobusom iz Mokošice po dosta vjetrovitom vremenu do Brsalja u našu već 25. Eko patrolu ove godine. Naši sugrađani su bili u pravu, fekalije su plivale u Pilama sve do skalina podno Lovrijenca.Poviše male pjeskovite plažice vidjeli smo kako iz crijeva izlaze fekalije, a dvojica djelatnika su pituravala vrata od kanalizacijskog bazena dole u parku! – kažu eko-aktivisti u svom apelu.

– Prišli smo im u parku u Pilama i odmah nas je dočekao užasni smrad kanalizacije. Na naš upit što to rade rekli su da su oni samo pituri, a da pitamo gradske komunalne službe! Fekalije su i dalje izlazile na plažicu pa u more. Zaista otužna slika, šireći smrad! Gore je bila grupica turista, sigurno su to i vidjeli i osjetili! Prišle u nam tri sugrađanke i rekle kako je ovo žalosno da ispuštaju kanalizaciju u ovakvu ljepotu kao što je naš Dubrovnik – biser Jadrana! – stoji u apelu.

– Dijelimo ogorčenost naših sugrađana. Zar nam se tako nešto može dogoditi u 21. stoljeću? Ovakvim ispuštanjem fekalija (ovo nije prvi put!) uništit će se naše Jadransko more, kojim se svi toliko ponosimo, kulturna baština našega Grada, lijepa slika o našem Gradu koju turisti nose u svijet! – stoji u apelu kojeg je uputila predsjednica Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist