Natrag
23.8.2017 23:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Evo kako se Županija predstavila Bruxellesu

3.6.2015 @ 18:36 Dulist Županija
19;19

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija predstavile su se u utorak navečer u srcu EU, u Bruxellesu, na zajedničkoj prezentaciji.

Povod za ovo događanje je što su se predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije, koji u Bruxellesu djeluje od 2010., ove godine, uz već ranije Karlovačku, pridružile dvije nove županije – Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska. Na taj način županije dijele troškove, a sinoć su se predstavile institucijama EU i potencijalnim partnerima. Ispred tri hrvatske regije uzvanike je pozdravio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Ljudi se najbolje upoznaju uz dobru hranu i vino, pa je naglasak ove prezentacije bio na eno-gasto posebnostima tri županije. Kroz okuse Dubrovnika i Slavonije goste je proveo vrsni eno-gastro znalac Rene Bakalović. Uzvanici su tako mogli čuti kako su stonske kamenice bile obvezne na menuima brojnih europskih kraljevskih kuhinja, kao i da su traminac rado pili Tudori na britanskom dvoru. Večer je završila uz okuse sjevera i juga Hrvatske, pa su se tako mogli kušati pršut i sir, kulen, slavonska šunka, sirnica i orahnjača, uz dobre kapljice traminca, gaševine, plavca malog i dubrovačke malvasije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana