Županija

FOTO Evo kako se Županija predstavila Bruxellesu

FOTO Evo kako se Županija predstavila Bruxellesu

Dubrovačko-neretvanska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija predstavile su se u utorak navečer u srcu EU, u Bruxellesu, na zajedničkoj prezentaciji.

Povod za ovo događanje je što su se predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije, koji u Bruxellesu djeluje od 2010., ove godine, uz već ranije Karlovačku, pridružile dvije nove županije – Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska. Na taj način županije dijele troškove, a sinoć su se predstavile institucijama EU i potencijalnim partnerima. Ispred tri hrvatske regije uzvanike je pozdravio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Ljudi se najbolje upoznaju uz dobru hranu i vino, pa je naglasak ove prezentacije bio na eno-gasto posebnostima tri županije. Kroz okuse Dubrovnika i Slavonije goste je proveo vrsni eno-gastro znalac Rene Bakalović. Uzvanici su tako mogli čuti kako su stonske kamenice bile obvezne na menuima brojnih europskih kraljevskih kuhinja, kao i da su traminac rado pili Tudori na britanskom dvoru. Večer je završila uz okuse sjevera i juga Hrvatske, pa su se tako mogli kušati pršut i sir, kulen, slavonska šunka, sirnica i orahnjača, uz dobre kapljice traminca, gaševine, plavca malog i dubrovačke malvasije.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist