Grad

FOTO: DVOSTRUKI STANDARDI Šefovo se auto ne dira, bez obzira koliko se izruguje građanima!

FOTO: DVOSTRUKI STANDARDI Šefovo se auto ne dira, bez obzira koliko se izruguje građanima!

Gradonačelnik Andro Vlahušić odlučio je još jednom pokazati svojim sugrađanima zašto su neki pred zakonom ‘jednakiji od drugih’.

Naime, poučeni učinkovitosti Sanitatove Pauk službe koja je Peru Vićanu u rekordnom roku dignula automobil dok je on bio na gradskom božićnom domjenku, zanimalo nas je hoće li se isto dogoditi s gradonačelnikovim automobilom kojeg je on danas parkirao ni manje ni više nego nasred Pila.
Vlahušić je svoj automobil parkirao, za ne faliti, ispod znaka zabrane parkiranja i zaustavljanja, na Pilama na prostoru koji je i horizontalnom signalizacijom označen isključivo za autobuse., a to je isti onaj prostor koji želi lancima zatvoriti sljedeće sezone.
Uglavnom, oko 15 i 50 on je suvereno izašao iz svog automobila i otišao u Grad. Nije mu u tom trenutku pretjerano puno smetala činjenica da su doslovno deseci njegovih sugrađana kružili oko Grada uzalud pokušavajući naći propisni parking.
Naime, zbog Božićne bajke na Stradunu to je bilo gotovo nemoguće, no ne i za našeg gradonačelnika. On je ipak poseban, a točno koliko doznali smo sat i 25 minuta kasnije, odnosno u 17 i 15 kada je novinar DuLista igrom slučaja ponovno došao na Pile. Ugledavši ponovno isti bezobrazno parkirani automobil, ovjekovječili smo ga fotoaparatom, ne obadavši kako je on i njegova obitelj na Pilama, u ugodnoj ćakuli.

U tom trenutku jedan od Vlahušićevih sinova uzviknuo je ocu:
-Slikan ti je auto!
Gradonačelnik Vlahušić shvativši kako je riječ o omraženom DuListu dobacuje novinaru:
-Slikaj, slikaj. Pođi slikati i gore, da se vidi da je zauzeto! – rekao nam je Vlahušic umjesto da shvati kako je svojim primjerom morao u pravom smislu riječi biti prvi čovjek Dubrovnika.
Nakon toga on, i njegova obitelj brže bolje sjedaju u automobil i odlaze u nepoznatom smjeru.
Vrijedi napomenuti kako je Vlahušićev komentar bio usmjeren na činjenicu da on kao gradonačelnik ima osigurano jedno parking mjesto na najskupljem parkingu u Hrvatskoj, onom poviše Pila. Naravno da to mjesto on ne plaća, ali uvijek ga čeka spremno. Osim danas, kada je očigledno neki roditelj, nakon valjda 18-tog kruženja oko Grada, u glavi nekoliko puta pozdravio i gradonačelnika i komunalne službe Grada kojih nije bilo na tir od puške i odlučio za inat parkirati za Vlahušićevo mjesto.
Ono što gradonačelnik ne zna je da je ekipa DuLista u trenutku kad je Vlahušić na bezobrazan i izrugujući način ostavio svoj automobil na sred Pila prošla dva puta oko najskupljeg parkinga u Gradu. Zamislite, u oba navrata bila su najmanje dva mjesta slobodna. Ali na njima ipak ne piše gradonačelnik. Ili šef. A, mora se znati tko je šef u Gradu!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist