Zanimljivosti

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

FOTO DuList pomogao nesretnom Alfonzu

Alfonzo P., Velolučanin koji je duže vrijeme kao beskućnik preživljavao na području Gruža, a spavao kod skladišta u Luci Dubrovnik, vraća se kući u Velu Luku.

Naime, istraživački tim duLista (Andrea Falkoni Račić i Baldo Marunčić) jutros ga je pronašao kako obilazi grušku pjacu u potrazi za hranom. Nakon što je doručkovao šaku trešanja koje mu je darovao jedan od prodavača na pjaci, uputio se prema gruškom parku, gdje mu je prišao istraživački tim duLista i ponudio pomoć, što je Alfonzo spremno prihvatio.

Umjesto traženog piva dobio je hladnu vodu, utažio žeđ te se u društvu novinara duLista uputio prema skladištu Caritasa, lokaciji u čijoj je neposrednoj blizini spavao posljednjih noći. U Caritasu mu je pružena pomoć, djelotvorna ljubav za bližnjega. Pojeo je ručak, otuširao se i dobio zamjensku robu. Dobrohotnom komunikacijom s odgovornima omogućeno mu je da u 15 sati sjedne na Autotransov autobus za Velu Luku.

Tako je Alfonzu ispunjena jedina želja koju je imao, a prije odlaska je za duList ispričao svoju životnu priču, i njegovu desetogodišnju agoniju beskućničkog života o kojoj ćete više moći pročitati u novom broju duLista koji iduće srijede izlazi iz tiska.

Pročitajte još

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist