Sport

FOTO/ DULIST NA MARGIT-SZIGETU Sve spremno za vaterpolski vrhunac godine

FOTO/ DULIST NA MARGIT-SZIGETU Sve spremno za vaterpolski vrhunac godine

Jugaši su u srijedu nešto iza 17.30 sati stigli na svoje odredište, Hotel Danubius na Margit-szigetu, Margaritinom otoku, sportsko-rekracijskom parku odnosno zelenom srcu mađarske metropole opasanom rijekom Dunav.

budimpesta-final6-vaterpolo (7)

Bazen Alfred Hajos na kojem će Jugaši sutra u prvoj utakmici Final 6 turnira pokušati preko Egera stići do polufinala i meča s Pro Reccom

Trener Vjekoslav Kobešćak prvi budimpeštanski trening zakazao je za 20.30 sati na bazenu Alfred Hajos, 86 godina starom sportskom kompleksu koji je ugostio i Europsko prvenstvo u vaterpolu 2014. godine, a čije su tribine zbog ogromnog interesa samo za ovu priliku proširene na 7000 mjesta, najviše dosad.

budimpesta-final6-vaterpolo (4)

Na Final 6 došli su svi koji nešto znače u europskom vaterpolu, među njima i izbornik mađarske vaterpolske reprezentacije Denes Kemeny, između ostalog na kormilu Mađara osvajač tri zlatne olimpijske medalje (Sydney, Atena, Peking)

Podsjetimo, Final 6 LEN Lige prvaka održava se u Budimpešti od 2. do 4. lipnja. Titulu prvaka Europe brani talijanski prvak Pro Recco, a naslov napadaju grčki prvak Olympiakos, mađarski prvak Szolnok te doprvak i domaćin turnira Eger, španjolski prvak Barceloneta te hrvatski prvak Jug CO. Sa sigurnošću se može ustvrditi – sama krema europskog vaterpola!

budimpesta-final6-vaterpolo (2)

Svih šest klubova, sudionika završnice, ima se pravo nadati da će baš njihov kapetan podići pokal pobjednika LEN Lige prvaka 2015./2016., ali će samo jedan od njih zaista i dobiti tu čast i privilegiju. Mi se nadamo da će tu čast imati Jugov kapetan Marko Bijač.

 

Raspored natjecanja:
Četvrtak, 2. lipnja
19 sati: ZF-Eger – Jug CO
20.30: Szolnoki Dózsa-Közgép – Barceloneta

Petak, 3. lipnja
17.30: Utakmica za 5. mjesto
19: Szolnoki Dózsa-Közgép/Barceloneta – Olympiacos
20.30: ZF-Eger/Jug CO – Pro Recco

Subota, 4. lipnja
19.30: Utakmica za 3. mjesto
21: Finale

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist