Aktualno

FOTO Dubrovnik proslavio Svjetski dan turizma uz zanimljiv program, tortu, šampanjac…

FOTO Dubrovnik proslavio Svjetski dan turizma uz zanimljiv program, tortu, šampanjac...

Grad Dubrovnik i TZ Grada Dubrovnika  u utorak su organizirali proslavu Svjetskog dana turizma, čija je ovogodišnja tema, koju je istaknula UNWTO – Svjetska turistička organizacija, bila ‘Tourism and Accessibility’.

Program obilježavanja Svjetskog dana turizma počeo je uz klapu Subrenum, šampanjac i tortu te čestitku gradonačelnika Vlahušića. Večeras u 19 sati Dubrovnik će primiti i nagradu ‘Šampion turizma’, a nakon toga, uslijedit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i banda Gadjo Manouche.

Ovogodišnji Svjetski dan turizma temom posvećen dostupnosti u turizmu ili turizmu za sve, nastoji istaknuti potrebu pristupačnosti turizma i širenju poruke o važnosti i koristi univerzalne pristupačnosti za društvo današnjice. Prema procjenama Svjetske turističke organizacije, petnaest posto svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta. Riječ je dakle o milijardi ljudi koji možda nisu u mogućnosti uživati privilegije upoznavanja drugih kultura, prirodnih ljepota ili uzbuđenja odlaska na putovanje.

Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika upriličili su demonstraciju transportera Društva Multiple skleroze, a koji omogućava ulazak u spomeničke objekte u invalidskim kolicima. Također predstavljena je i mapa za slijepe, koju je 2012. godine izradio dubrovački Lions klub, a koju su dubrovački gimnazijalci kreirali na Brailleovom pismu. Izvedena je i kratka interpretacija vođenja na znakovnom jeziku u suradnji s Društvom vodiča Dubrovnik i prevoditeljicom na znakovni jezik Anom Liban.

Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika uz Svjetski dan turizma obilježili su i ostvarenje tromilijuntog noćenja, realiziranog ove godine čak dvadeset dana ranije.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist