Grad

FOTO Dubrovački učenici odlaze po iskustvo u Englesku

FOTO Dubrovački učenici odlaze po iskustvo u Englesku

Petnaest učenika dubrovačke Ekonomske škole boravit će ovog ljeta četiri tjedna u Velikoj Britaniji, u sklopu projekta Erasmus plus ‘Poduzetništvo u Engleskoj’, gdje će stjecati iskustvo i praksu.

Prijavitelj projekta je tvrtka BHV Education iz Zagreba, koja će u iduće četiri godine u sklopu projekta financiranog od strane Europske unije omogućiti boravak čak 75 hrvatskih učenika ekonomskih škola u Velikoj Britaniji. Kako je naglasila direktorica razvoja BHV-a Gordana Kolenko, učenici su odabirani na temelju motivacijskih pisama te preporuka nastavnika.

– U motivacijskim pismima objašnjavali su zbog čega žele ići na praksu, te što će time ostvariti i za sebe i za svoju školu. Kroz četiri tjedna usavršit će znanje engleskog jezika, te steći iskustvo rada u malim poduzetničkim tvrtkama – rekla je Kolenko.

Među 15 dubrovačkih učenika su i Nikoleta Konjuh, Maro Vukorep i Blaž Glasnović. Svi su složni – nadaju se da će u Velikoj Britaniji steći određeno iskustvo koje će im pomoći i u odabiru budućeg studija, ali i budućeg zaposlenja.

– Prijavio sam se da bih naučio poslovni engleski jezik i da bih se lakše snalazio u predmetima kao što su ekonomija i poduzetništvo, jer želim upisati Ekonomski fakultet – rekao je Blaž.
Nikoleta ističe kako je riječ o projektu koji će im svima koristiti za njihovo buduće fakultetsko obrazovanje i zaposlenje.

Kako je istaknula ravnateljica Ekonomske škole Suzana Đurđević, Maro Vukorep ima svoj privatni posao, odnosno roditelji su mu vlasnici OPG-a u Konavlima.

– Sigurna sam da će Maro donijeti novo iskustvo koje će primjenjivati u obiteljskom poslu, a možda će privući i novu klijentelu – rekla je ravnateljica.

To je potvrdio i Maro istaknuvši kako se nada da će na ovaj način proširiti svoje znanje, naučiti o poduzetništvu i marketingu, a sve kako bi to mogao primijeniti u poslu i pomoći tati u radu sa strancima.

Inače, Ekonomska i trgovačka škola partner je u četiri projekta od kojih je jedan u realizaciji, a za preostala 3 (poticanje zapošljavanja mladih u južnoj Europi, smanjivanje izostanaka s redovne nastave i ranog napuštanja školovanja i kulturna baština, tradicija, način, stil života), čekaju se rezultati.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist