Zanimljivosti

FOTO Dubrovački branitelji podržali prosvjednike u Zagrebu

FOTO Dubrovački branitelji podržali prosvjednike u Zagrebu

Dubrovački branitelji i stradalnici Domovinskog rata okupljeni u Koordinaciju udruga proizašlih iz Domovinskog rata skupom pred spomenikom branitelja na Pilama te molitvom pred Crkvom svetog Vlaha iskazali su podršku hrvatskim braniteljima koji u Zagrebu prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja.

Predstavnici branitelja s juga Hrvatske već su bili u Zagrebu dati podršku, a kako ističe Vitomir Bajac iz Koordinacije, za nekoliko dana sprema se nova akcija podrške.

Bajac je ponovio zahtjeve branitelja za smjenom ministra Matića i njegovih zamjenika zbog omalovažavanja hrvatskih branitelja te kontinuiranog ukidanja prava branitelja.

– Tražimo od Ministarstva i organizaciju javne rasprave o izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja s ciljem vraćanja ukinutih prava te da se braniteljska prava urede ustavnim zakonom – kazao je, između ostalog, Bajac.

– Smeta nas kad se naš opravdani prosvjed povezuje s političkim strankama, jer je vidljivo da je braniteljska populacija politički podijeljena. Da nije tako, danas ne bismo imali ovu ‘slučajnu Vladu’ i ‘slučajnog Premijera’ – dodao je Bajac.

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović