Kultura

FOTO Dubrovački arhitekti ujedinili Literat i stare i nove grčke zgrade

Društvo arhitekata Dubrovnik, Društvo dubrovačkih pisaca i Umjetnička galerija Dubrovnik ovog petka ujedinili su snage za predstaviti Literat osmi, godišnju reviju za književnost i publicistiku u izdanju Društva dubrovačkih pisaca uz predavanje grčke arhitektice Elene Zampeli o metodama arhitektonskih intervencija u osjetljivim kulturno-povijesnim ambijentima, sve u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Sudjelovali su, uz Zampeli, Marija Kojaković, Božo Benić, te Boris Njavro, a arhitektica Zampeli pričala je o ruševinama bizantskih zgrada u srednjovjekovnim grčkim naseljima utvrđenim zidinama, te napuštenim zgradama novijeg datuma u Ateni, koje zasigurno zaslužuju novi život, a tek kada su pažljivo obnovljene postaju aktivni i atraktivni prostori bogati pričama iz prošlosti i sadašnjosti, ispunjeni novim uporabnim mogućnostima.

Aktiviranje ovog uspavanog potencijala uzbudljivi su projektantski ciljevi, što je predstavljeno kroz seriju odabranih radova grčke arhitektice Elene Zampeli.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija