Županija

FOTO Dubrovačka i vukovarska bolnica potpisale ugovor o suradnji!

FOTO Dubrovačka i vukovarska bolnica potpisale ugovor o suradnji!

Ravnateljica OB Vukovar Vesna Bosanac i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su u četvrtak u Dubrovniku ugovor o suradnji, a ovom prilikom oboje su iskazali ponos zbog dugogodišnjeg dobrog odnosa i suradnje.

– Ponosan sam što je prijateljstvo okrunjeno ovom Poveljom. U tijeku su pregledi branitelja, a u tome će nam iskustva iz vukovarske bolnice itekako pomoći – rekao je Bekić.
Vesna Bosanac naglasila je kako za Vukovar, Dubrovnik nije samo grad prijatelj.
– Dubrovnik je puno više od toga. Kad smo se 1991. godine vratili dr. Stijepo Raguž i ostali liječnici dragovoljci su među prvim došli do nas. Tad su sklopljeni prvi ugovori o prijateljstvu. Moram istaknuti kako nam je župan Dobroslavić uvijek bio prijatelj i pokrovitelj – rekla je Bosanac.
Potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i župan Nikola Dobroslavić.
– Došao sam prvenstveno zbog proslave Dana županije u petak, no kad sam čuo za potpisivanje ovog ugovora htio sam doći. Čast mi je što sam nazočio ovom potpisivanju. Ovo je jedinstven događaj gdje su dva grada simbola povezana na jedinstven način. Povijest vas je povezala na tragičan, ali i slavan način – rekao je Jandroković.
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je Dubrovnik uvijek gajio empatiju prema žrtvi Vukovara.
– Dubrovnik i Vukovar su bili žrtve u veliko-srpskoj agresiji. Mi smo uvijek suosjećali sa žrtvom Vukovara, uvijek idemo na obljetnice, ali redovito surađujemo s Vukovarsko-srijemskom županijom. Ova dva kraja su emotivno upućena jedan na drugi i tako će i ostati – rekao je Dobroslavić.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist