Sport

FOTO Dogovorena fuzija dva dubrovačka nogometna kluba

FOTO Dogovorena fuzija dva dubrovačka nogometna kluba

Do početka ovosezonskog natjecanja u 1. Županijskoj nogometnoj ligi doći će do fuzije dva dubrovačka nogometna kluba GOŠK-a i Dubrovnika 1919. u jedan klub koji će, vrlo izgledno, nositi naziv NK GOŠK Dubrovnik 1919. Omladinski pogoni oba kluba još ovu sezonu nastupat će odvojeno.

Tu vijest zajedno su objavili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, predsjednik skupštine NK GOŠK-a Pero Vićan i predsjednik NK Dubrovnika 1919. Ile Topuzović na današnjoj konferenciji za medije.

– Već neko vrijeme postoje razgovori da se, u cilju napretka nogometa i rada s mladeži u skromnoj infrastrukturi, dođe do eventualnog spajanja klubova. Ti razgovori su u međuvremenu zastali, međutim zahvaljujući HNS-u i osobnom angažmanu predsjednika Šukera opet su zaživjeli i ulaze u završnu fazu realizacije – rekao je predsjednik skupštine NK GOŠK-a Pero Vićan.

Dodao je kako na putu k fuziji klubova stoje neki ‘operativno-tehnički’ problemi, za koje se Vićan nada da će biti riješeni ‘u nekoliko narednih dana’. Također, iskazao je nadu kako će projekt novog lapadskog stadiona, za koji trenutno postoji tek maketa, uskoro krenuti u realizaciju.

– Očekujem da će do kraja ove godine Javna ustanova Športski objekti raspisati međunarodni javni natječaj po modelu prava građenja izgradnje. Prije toga bi se trebalo dogovoriti s vlasnicima ‘bijelog’ igrališta u Gospinom polju da se tamo stavi umjetna trava, kako bismo imali poligon za sve uzrasne kategorije – dodao je Vićan.

– Želja mi je i moralna obveza pomoći Dubrovnik, jer mislim da zaslužuje klub koji će biti motor na ovom dijelu države. Respektiramo vaterpolo, ali je za nogomet bitna infrastruktura. HNS će pomoći i financijski i opremom, od reflektora do umjetne trave. Svi moraju pomoći kako bi djecu držali u sportu – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

– Zadnjih 15 godina u nogometu nije bilo zajedništva i želimo opet postići taj cilj zajedništva. U završnoj smo fazi fuzije. Cilj projekta jest da se u gradu konačno počne ozbiljno raditi s mlađim uzrastima. Bazen županije je dosta veliki i mislim da zaslužujemo jedan iskorak u smislu boljeg nogometa. Oba omladinska pogona imaju 200 djece, a zajedničkim projektom imat ćemo 400 do 500 djece. Takav projekt bi onda trebao povući infrastrukturu. Spajanjem će najviše dobiti djeca, a Dubrovnik će postati nogometni centar županije – rekao je Ile Topuzović.

– Realno je očekivati kroz iduće četiri godine da budemo trećeligaš i da možemo doći i do druge lige. Idemo skalin po skalin, to je natjecateljski cilj – dodao je Topuzović.

– Dostojno gradu i povijesti nogometa bilo bi da se klub nađe u drugoj ligi, a ako se bude dobro radilo da se uđe u prvu ligu. Ne treba se zavaravati s prvom ligom. Trenutno je više bitna infrastruktura, zadovoljni roditelji i dati djetetu sve što mu treba – istaknuo je Šuker.

– Shvatimo ovo kao novi i iskreni početak uz maksimalnu podršku vrha HNS-a, i to zatomljenjem svih, čak i osobnih nesuglasja i nesnošljivosti pojedinaca u dva kluba koji će se uskoro stopiti. Oživjeli smo priču i provest ćemo je do kraja – zaključio je Vićan.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist