Aktualno

FOTO Dodijeljene stipendije izvrsnim studentima!

FOTO Dodijeljene stipendije izvrsnim studentima!

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku potpisali su u Rektoratu Sveučilišta Ugovore o dodjeli državne stipendije „A“ kategorije za 2015. godinu.

Uz rektoricu svečanosti su prisustvovali i prorektori: za studije i studente prof. dr. sc. Željko Kurtela, za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Vlatko Lipovac i za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž.
Sveučilište u Dubrovniku „A“ državne stipendije dodijelilo je, prema odvojenim rang listama, redovitim studentima prve godine preddiplomskog studija: Eugenu Beloši s Odjela za komunikologiju, Lei Dražeta s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Timei Liška s Odjela za elektrotehniku i računarstvo. Također, „A“ državna stipendija dodijeljena je i redovitim studentima viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija. Dobitnici su: Marko Okuka i Matko Klinac s Pomorskog odjela, Lucija Raguž i Ante Zdilar s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Miho Dobrašin i Vicko Prkačin s Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Jelena Onukijević i Fran Nekvapil s Odjela za akvakulturu, Mislav Ćimić i Leona Rašica s Odjela za komunikologiju i Marija Fileva i Petar Nevžala s Odjela za umjetnost i restauraciju.

Studentica iz Makedonije Marija Fileva naglasila je da je ova stipendija motivira da nastavi učiti, truditi se i ulagati u sebe.

– Drago nam je da prepoznajete naš trud te on nije uzaludan. Ova svečanost lijepa je gesta Sveučilišta, jer naš uspjeh je i uspjeh Sveučilišta u Dubrovniku – izjavio je student Mislav Ćimić.

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah čestitala je svim studentima dobitnicima državne stipendije „A“ kategorije.

– Vaša izvrsnost i trud se isplati – zaključila je rektorica Vrtiprah.

Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske donijelo je odluku da se dosadašnja kategorija „A“ državnih stipendija, koja je namijenjena izvrsnim studentima, prenese u potpunosti u nadležnost sveučilišta, veleučilišta i visokih škola. Senat Sveučilišta u Dubrovniku, na svojoj 120. sjednici održanoj 2. travnja 2015., utvrdio je rang liste studenata a rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah donijela je Odluku o dodjeli „A“ državnih stipendija za 2015. godinu.

Kako je protekla svečana dodjela diploma, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone!

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist