Kultura

FOTO Djeca, umjetnice i Djed božićnjak stigli na ‘Božić u Kabogi’!

Selmani Lošić Skvrce Božić u Kabogi

Zaklada Batahovina Foundation predstavila je ovoga četvrtka zajedničku izložbu dubrovačkih umjetnica Dubravke Lošić, Ivane Dražić Selmani i Kristine Skvrce nazvanu ‘Božić u Kabogi’. 

Tri dubrovačke umjetnice predstavile su tako svoje orginalne umjetničke instalacije i radove, donoseći radost i duh Božića u ovo prekrasno ladanjsko zdanje iz 16. stoljeća.

Dubravka Lošić predstavila je svoju instalaciju LUNA, koja je napravljena u ateljeu, ali nastavlja svoje mijene u vrtu Ljetnikovca Bunić Kaboga u Rijeci Dubrovačkoj. Pomoću sunca, kiše i vjetra umjetnica propitiva što sve može biti nježni ukras čudesnog Božića.

Ivana Dražić Selmani predstavila je pak ILUSTRARIJ, grafičku mapu za djecu, koja se sastoji od deset grafičkih listova u boji i tiskana je u ekskluzivnoj nakladi od 10 primjeraka.

ILUSTRARIJ je sačinjen od ilustracija za knjigu Novogodišnja čarolija autorice Irje Jerković, koja je prije nepunih mjesec dana predstavljena u Ljetnikovcu Bunić Kaboga.Kad umjetnik stvori neki novi umjetnički rad on se na neki način osjeti ponovno rođen. Tako je i Ilustrarij za Ivanu jedan mali razigrani blagdan, koji donosi radostan duh Božića – rečeno je u predstavljanju izložbe.

Kristina Skrvce, dubrovačka dizajnerica cvijeća postavila je pak VANDU, božićnu jelku okićenu cvijećem živih boja, koja je, baš kao nekad, zauzela centralno mjesto saloče Ljetnikovca Bunić Kaboga.

Večer su dodatno uljepšali mali kolendari, polaznici Radionice dubrovačkih kolendi i božićnih pjesama uz izvedbe orginalne kolende Rijeke dubrovačke i božićnih pjesama ovog kraja.  Stoga ih je sve nagradio Djed božićnjak, donijevši im punu vreću slatkiša!

Izložba je otvorena svaki dan od 15 do 19 sati, do 15. siječnja 2015. godine.

U subotu, 13. 12. 2014. od 15.30 do 17.30 u Ljetnikovcu Bunić Kaboga održat će se MALI LIKOVNI LABORATORIJ kreativna radionica za djecu uzrasta školske dobi od 7 do 12 godina uz voditeljice Dubravku Lošić i Ivanu Dražić Selmani. Prijave se  primaju na e-mail. info@bunickaboga.hr

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist